Nokialta kolme uutta puhelinmallia

Matti Robinson
13. huhtikuuta, 2010 11:22

Nokia järjesti tänään Everyone connect -tapahtuman, jossa julkaistiin uusia Symbian-puhelimia. Valitettavasti huhut Symbian^3-puhelimen julkaisemisesta eivät kuitenkaan pitäneet paikkansa. Uudet mallit ovat Nokia E5, Nokia C3 ja Nokia C6. E5 on S60 3rd Edition -puhelin, C3 S40-puhelin ja C6 Symbian^1-puhelin (ent. S60 5th Edition).
E5 on E71:n tavoin QWERTY-näppäimistöllä varustettu patukkapuhelin, joka on suunnattu erityisesti yrityiskäyttöön. Sen ominaisuuksiin kuuluvat 2,4 tuuman QVGA-näyttö, 5 megapikselin kamera LED-salamalla, A-GPS, WLAN, 3,5 mm kuulokeliitin, HSDPA/HSUPA ja microSD-muistikorttipaikka.

Joukon halvin puhelin on C3, joka tuo E-sarjalaisista tutun QWERTY-näppäimistön peruspatukkapuhelimiin. S40-käyttöjärjestelmällä varustettu C3 on niin ikään varustettu 2,4 tuuman QVGA-näytöllä. Puhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 2 megapikselin kamera, FM-radio, 3,5 mm kuulokeliitin, microSD-muistikorttipaikka sekä WLAN ja Bluetooth. Puhelin ei tue 3G-yhteyksiä.

Liukuvalla QWERTY-näppäimistöllä varustettu C6 on joukon mielenkiintoisin laite. Se asettuu kutakuinkin E75- ja N97-puhelinten välimaastoon. Se tarjoaa Symbian^1-puhelimista tutun nHD-kosketusnäytön, jolla on kokoa 3,2 tuumaa. Muut ominaisuudet sisältävät 5 megapikselin kameran salamalla, kakkoskameran videopuheluille, WLANin, A-GPS:n sekä 3G-yhteydet HSDPA-tuella.

Nokia kertoi tiedotteessa, että uudet puhelimet tuovat sosiaaliset verkot ja hyvät viestintäominaisuudet edullisesti kuluttajien käsiin. Puhelimet onkin varustettu muun muassa Facebook- ja Twitter-sovelluksilla. Hinnat alkavat C3:n 90 eurosta (ennen veroja) ja päättyvät C6:n 220 euroon. E5:n hinnaksi arvioidaan 180 euroa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.