Opera Mini -selain hyväksyttiin App Storeen

Kaarlo Räihä
13. huhtikuuta, 2010 9:57

Opera-selaimia valmistava Opera Software onnistui siinä mitä monet pitivät mahdottomana, sillä yrityksen valmistama Opera Mini -selain hyväksyttiin Applen App Storeen, joten sen voi pian ladata iPhone-matkapuhelimiin, iPad-tabletteihin ja iPod touch -mediasoittimiin.
Lehdistötiedotteen mukaan sovellus ilmaantuu App Storeen seuraavan 24 tunnin sisällä, josta sen voi sitten ladata ilmaiseksi. Suomen App Storeen sovellus on jo ilmaantunut, joten Suomessa asuvat kuluttajat voivat kokeilla sitä vaikka heti.
Applen laitteille tarkoitettu Opera Mini vie megatavun verran tallennustilaa laitteen muistista ja se vaatii toimiakseen vähintään iPhone OS -käyttöjärjestelmän 2.2.1-version tai uudemman.
Opera Software julkaisi viime kuussa vertailuvideon, jossa esitellään selainta. Videon perusteella selain on vauhdikas erityisesti hitaammilla internet-yhteyksillä, jolloin sen käyttämät tiedonpakkaustekniikat ja Operan omat nopeat välityspalvelimet nopeuttavat surffaamista.
Opera Minin saaman hyväksynnän myötä App Storessa voidaan nähdä jatkossa muitakin internet-selaimia. Aiemmin Apple on hyväksynyt App Storeen ainoastaan sen omaa Mobile Safari -selainta hyödyntäviä virityksiä, mutta mitään syytä linjanmuutokselle yritys ei ole toistaiseksi kertonut.
Alla Opera Minin esittelyvideo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.