MeeGo esittäytyy ensimmäisissä kuvissa

Matti Robinson
14. huhtikuuta, 2010 12:39

Nokian ja Intelin Linux-pohjaiset mobiilikäyttöjärjestelmät yhdistävä MeeGo on esittäytynyt ensimmäisissä kuvakaappauksissa. Kuvista voi nähdä yhtäläisyyksiä sekä Maemoon että Mobliniin, vaikka kyseessä onkin vielä raakaversiot käyttöliittymästä. MeeGosta on tarkoitus kuitenkin julkaista ensimmäinen graafisella käyttöliittymällä varustettu versio aivan piakkoin.
Intelin järjestämässä Intel Developer Forum -konferenssissa käyttöliittymäkuvien lisäksi kerrottiin hieman järjetelmän ominaisuuksista. MeeGo-puhelimet tulevat luottamaan Firefoxin mobiiliselaimeen ja muissa MeeGo-laitteissa, kuten miniläppäreissä, on mitä ilmeisimmin Chrome. Luonnollisesti alusta mahdollistaa kummassakin tapauksessa selaimen vaihtamisenkin.

MeeGon käyttöliittymä miniläppärissä
Puhelinvertailu.comin lukijoita enemmän kiinnostavat, Maemo-johdannaiset MeeGo-puhelimet tulevat tukemaan jatkossakin VOiP-puheluita, integroituja sosiaalisia verkkoja ja pikaviestejä sekä widget-sovelluksia. GPS ja lokaatiosovellukset tulevat niin ikään näyttelemään merkittävää roolia tulevissa MeeGo-luureissa. Listasta voi bongata myös odotetun uuden ominaisuuden, näytön pystyorientaation. Mielenkiintoinen yksityiskohta on kuvassa näkyvä Activity-näkymä, joka koostaa viimeksi käytetystä sisällöstä listan.


MeeGon käyttöliittymää matkapuhelimessa
On hyvä muistaa, että vaikkakin tuleva 1.0-versio on pian ovella, niin kuvat voivat esittää kovinkin kehitysvaiheessa olevaa MeeGoa. Ykkösversiota voidaan odotella ladattavaksi jo ensi kuussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.