Nexus One tuottaa jo voittoa

Kaarlo Räihä
16. huhtikuuta, 2010 11:43

Googlen Nexus One -puhelimen myyntiluvut ovat jääneet vaisuiksi, sillä puhelinta on myyty julkaisun jälkeen tiettävästi alle 200 000 kappaletta. Näiden myyntilukujen valossa onkin hieman yllättävää, ettää Googlelle puhelin on kuitenkin jo voittoa tuottava tuote.
Tämä asia selvisi eilen, kun Google julkaisi taloudellisia tietoja tämän vuoden ensimmäisestä neljänneksestä. Google ei kuitenkaan tarkentanut kuinka paljon Nexus One on tuottanut yritykselle rahaa tai kuinka monta puhelinta on tähän mennessä myyty, joten tarkkoja lukuja Nexus Onen menestyksestä ei ole tiedossa.
Android-ohjelmistoalustan osalta Google kertoi kuitenkin jälleen uusia tilastotietoja, joiden mukaan päivittäin myydään noin 60 000 Android-laitetta. Jos luku pysyy vastaavana koko vuoden, myydään tänä vuonna yhteensä yli 20 miljoonaa Android-laitetta.
Kasvavan laitakannan myötä myös Android Market on kerännyt enemmän kiinnostusta ohjelmistokehittäjien parissa, ja viimeisimmän tiedon mukaan Android Market tarjoaa kuluttajille yli 38 000 sovelluksen valikoimaa. Kuukaudessa kasvua tuli yli 8 000 sovelluksen verran, joten Andrdoid Market voi rikkoa vielä tämän vuoden aikana 100 000 sovelluksen rajapyykin, jos kasvu jatkuu samanlaisena.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.