3 000 tekstiviestiä kuussa on vielä normaalia Yhdysvalloissa

Lauri Jämsä
21. huhtikuuta, 2010 9:07

Eilen julkaistun tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa teini-ikäisten tekstiviestien lähettely on ryöstäytynyt käsistä. Puolet yhdysvaltalaisista nuorista lähettävät kuukaudessa jopa 1 500 tekstiviestiä ja kolmasosalla määrä on ällistyttävät 3 000. Tekstiviestitutkimuksen (PDF) takana on Pew Internet & American Life Project.
Kovimpia tekstiviestien lähettelijöitä ovat 14-17-vuotiaat tytöt. He lähettävät keskimäärin jopa sata viestiä päivässä. Koska osa nuorista ei juurikaan viestittele, on joukossa myös reippaasti keskiarvot ylittäviä viestittelijöitä.
Suuret viestimäärät selittävät osittain yhdysvaltalaisten teleoperaattorien kännykkäliittymät, jotka sisältävät usein rajattoman määrän tekstiviestejä. Koska viestittely on niin sanotusti ilmaista, on tekstiviesteistä nopeasti tullut nuorten tärkein keskinäinen viestintämuoto. Sen kerrotaan ohittaneen puhelut, sähköpostin, pikaviestit ja jopa fyysisen yhdessäolon.
Vaikka keskenään teini-ikäiset keskustelevatkin tekstiviestitse, soittavat he tutkimuksen mukaan silti vielä ainakin vanhemmilleen.
Tutkimus toteutettiin haastattelemalla yhteensä 800 eri taustat omaavaa teini-ikäistä nuorta. Virhemarginaalin kerrotaan olevan ±3,8%.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.