Google Maps Navigation laajeni Britanniaan ja Irlantiin

Kaarlo Räihä
21. huhtikuuta, 2010 15:51

Viime vuonna Google julkaisi Android-laitteille Google Maps Navigation -ohjelman, jonka avulla Yhdysvalloissa oleilevat kuluttajat saivat laitteisiinsa ilmaisen navigointisovelluksen. Nyt Google on laajentanut ohjelman maatukea julkaisemalla sen virallisesti Britanniassa ja Irlannissa.
Google Maps Navigation toimii Androidin 1.6 ja uudemmilla versioilla. Ohjelma tarjoaa karttojen ja navigoinnin lisäksi mm. puheohjauksen, jolloin halutun matkakohteen voi kertoa laitteelle puhumalla. Toistaiseksi ohjelmisto ei kuitenkaan tue ennalta ladattavia karttoja, vaan kaikki ohjelman näyttämät karttatiedot ladataan laitteeseen internet-yhteyden ylitse käytön aikana. Googlen mobile map -osastoa johtavan Steve Leen mukaan ladattavat kartat saattavat ilmaantua ohjelmaan myöhemmin, mutta asia ei ainakaan ole tällä hetkellä prioriteettilistan kärjessä, koska Leen mukaan peruskäyttäjät eivät lataa karttoja laitteisiinsa ennen navigoinnin käyttämistä.
Google Maps Navigation osaa ladata koko reitin laitteeseen sen syöttämisen jälkeen, mutta esim. halutulta reitiltä poikkeaminen aiheuttaa uusia datakyselyitä, joten jatkuvasti käytössä oleva internet-yhteys on lähes pakollinen asia Google Maps Navigationin kanssa.
Britanniaa ja Irlantia varten luodussa versiossa lokalisointia on tehty mm. matkojen ilmoittamisen ja puheopastuksen osalta, joten saarivaltakunnassa matkat ovat maileja ja äänenä kuullaan peri-englantilainen puhuja.
Androidin lisäksi Google Maps Navigation -ohjelma rantautuu myöhemmin mm. iPhonelle, mutta Google ei kertonut vielä aikataulua tuleville julkaisuille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.