Delliltä vuosi mielenkiintoisia Android- ja WP7-puhelimia

Matti Robinson
22. huhtikuuta, 2010 13:41

Erityisesti PC-valmistajana tunnettu Dell on tuomassa markkinoille useita kehittyneitä älypuhelinmalleja. Tietoja puhelimista vuosi nettiin Engadget-verkkosivusto, joka kertoo neljästä Android- ja yhdestä Windows Phone 7 -puhelimesta.
Yrityksen Android-lippulaivaksi julkaistaan Dell Thunder, jonka speksit ovat varsin vakuuttavat. 4,1 tuuman OLED-kosketusnäytöllä ja 8 megapikselin kameralla varustettu Thunder tukee muun muassa Flash 10:tä ja Swype-kirjoitustekniikkaa. Dellin kustomoimaan käyttöliittymään on vahvasti integroitu tuet suosituimmille sosiaalisille verkoille, kuten Facebookille ja Twitterille. Puhelin tulee markkinoille vuoden viimeisellä neljänneksellä, jonka jälkeen on odotettavissa LTE-versio puhelimesta.

Dell Thunder
Dell Flash on Thunderin tavoin patukkamallinen Android-puhelin, joka tulee niin ikään pyörittämään kustomoitua Androidin 2.2-versiota. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman TFT-kosketusnäyttö, 800 megahertsin suoritin, 512 megatavua RAM-muistia sekä 5 megapikselin kamera. Nimensä mukaisesti se tukee Adoben Flash 10:tä ja kameran kaverina on luonnollisesti salama. Muista ominaisuuksista mainitaan 3G-yhteydet HSPA:lla, WLAN DLNA-tuella, Bluetooth 3.0, 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä TV-ulostulo. Laitetta voi odottaa markkinoille vasta ensi vuoden puolella.

Dell Flash
Kenties mielenkiintoisin vuotaneista laitteista on Dell Smoke, joka Palm Pixien tavoin yhdistää kosketusnäytön ja QWERTY-näppäimistö patukkamuotoiluun. Pienempää 2,8 tuuman kosketusnäyttöä lukuunottamatta sen ominaisuudet ovat kuta kuinkin Flashin tasolla. Smokesta löytyy siis myös Android 2.2, 800 megahertsin Qualcomm-suoritin ja 5 megapikselin kamera. Puhelin löytänee tiensä markkinoille vasta ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Dell Smoke
Viimeisenä Android-puhelimena Delliltä vuosi Dell Aero, joka on Dell i3 -mallin tavoin varustettu 3,5 tuuman kosketusnäytöllä, mutta tuo samanoloiseen pakettiin 3G- ja WLAN-yhteydet sekä paremman 5 megapikselin kameran. Kauppoihin puhelin saapuu vielä tämän vuoden puolella.

Dell Aero
Ainokaisena Windows Phone 7 -puhelimena nettii vuosi Dell Lightning. Kuten Thunderista, Lightningista löytyy 4,1 tuuman OLED-kosketusnäyttö ja gigahertsin taajuudella hyrräävä Snapdragon-suoritin. Puhelimen pystysuunnassa liukuvan kannen alta paljastuu täysi QWERTY-näppäimistö. Lightningin sisuksista löytyy lisäksi 512 megatavua RAM-muistia, gigatavu ROM-muistia sekä 8 gigaa Flash-tallennustilaa. Markkinoille puhelinta odotetaan vielä tämän vuoden aikana.

Dell Lightning

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.