iPhonen Android julkaistiin

Kaarlo Räihä
22. huhtikuuta, 2010 10:26

Android-käyttöjärjestelmästä on julkaistu yhteensopivia versioita useille eri laitteille ja tällä viikolla oman versionsa sai lopulta myös Applen iPhone-puhelin.
Kyseessä ei ole Applen tai Googlen virallinen projekti, vaan käännöstyöstä ovat vastanneet iPhone-hakkerit. YouTubesta löytyvän videon perusteella Android asentuu ainakin alkuperäiseen iPhoneen ja sen saa asennettua puhelimen flash-muistiin samanaikaisesti iPhone OS -käyttöjärjestelmän kanssa, joten puhelinta käynnistäessä voi valita haluaako käyttää Android- vai iPhone OS -järjestelmää.
Kehittäjien mukaan iPhonelle julkaistu Android ei ole vielä kunnolla toimiva versio, ja esim. käyttöjärjestelmän käynnistyminen vie oman aikansa, mutta videon perusteella Android on jo aivan käyttökelpoinen, sillä esim. puheluiden soittaminen, tekstiviestien vastaanottaminen ja WLAN-surffaaminen onnistuvat ilman ongelmia. iPhonen kanssa pieniä ongelmia tulee pienen näppäinmäärän kanssa, sillä kaupallisissa Android-puhelimissa on enemmän puhelimen kontrollointiin kelpaavia painikkeita, joten Applen yhden napin syötejärjestelmä ei ole suunniteltu Androidia varten. Lisäksi SD-muistikorttipaikan puuttuminen aiheuttanee ongelmia joillekin sovelluksille.
Kehittäjien mukaan Androidin saisi pienellä vaivalla toimimaan myös iPhone 3G -puhelimissa, mutta iPhone 3GS -tuen kehittäminen veisi enemmän aikaa.
Kokeilunhaluiset ihmiset voivat ladata tarvittavat asennustiedostot ja ohjeet täältä.
Alla esittelyvideo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.