Android 2.2 sisältää Flash-tuen

Kaarlo Räihä
28. huhtikuuta, 2010 21:56

Android-ohjelmistoalustan seuraava 2.2-versio tunnetaan Froyo-nimellä (Frozen yogurt), mutta tarkkaa listaa sen tuomista uudistuksista ja muutoksista ei ole vielä paljastettu. Tarkat tiedot selviävät näillä näkymin ensi kuun puolella järjestettävässä Google I/O 2010 -tapahtumassa, mutta ainakin yksi merkittävä uudistus vuoti julki viime viikolla, kun Googlen johtoportaaseen kuuluva Andy Rubin vahvisti tulevan Flash-tuen.
Adoben Flash-tekniikasta tulee siis 2.2-version myötä osa Android-alustaa, joten kaikki tätä Androidin versiota käyttävät laitteet saavat Flash-tuen. Rubin ei kuitenkaan kertonut lisäyksestä tarkemmin, joten tällä hetkellä ei ole varmaa onko Flash heti mukana 2.2-version julkaisun yhteydessä, vai lisätäänkö se siihen myöhemmin erillisenä sovelluksena, kun Flash 10.1:n lopullinen Android-julkaisu saadaan ulos.
Rubinin mukaan Googlelle avoimuus tarkoittaa sitä, että kuluttajat saavat itse valita mitä ohjelmia he haluavat laitteillaan ajaa. Tämä avoimuus on myös yrityksen kilpailuvaltti, ja Robin uskoo Android-laitteiden ohittavan myyntiluvuissa iPhonejen ja BlackBerryjen kaltaiset suljetut laitteet juuri avoimuuden avulla.
Rubin sanoo Googlen kehittävän omat Android-sovellukset täysin samoilla työkaluilla kuin mitä muille ohjelmistokehittäjille tarjotaan, joten avoimuus koskee myös ohjelmistokehittäjiä.
Rubinin mukaan avoimuus vähentää myös muita riskejä, ja esim. prototyyppipuhelimen hukkaaminen baariin ei aiheuttaisi Googlelle ongelmia. Rubin olisi jopa iloinen, jos joku kirjoittaisi arvostelun tällaisesta hukatusta Android-puhelimesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.