Androidin Firefoxista julkaistiin testiversio

Kaarlo Räihä
28. huhtikuuta, 2010 20:32

Firefox-selaimen mobiiliversiosta eli Fennecistä on vihdoin julkaistu ensimmäinen testiversio Android-ohjelmistoalustalle.
Ensimmäinen julkaisu on pre-alpha-tasoa, joten ongelmia sen kanssa voi ilmaantua runsaasti, ja pahimmassa tapauksessa Android-laitteet voivat jumiutua uudelleenkäynnistystä vaativaan tilaan selainta käyttäessä. Kehittäjät tarvitsevat kuitenkin tässä vaiheessa palautetta selaimesta, jotta kehitystyö pysyy oikeilla raiteilla, jonka takia testiversio julkistettiin.
Selaimen kehittäjät ovat kokeilleet selainta ainoastaan Motorola Droid- ja Nexus One -puhelimilla. Fennecin testiversio vaatii Androidista vähintään 2.0-version, ja laitteen näytönohjaimen on tuettava OpenGL ES 2.0 -rajapintaa, joten kaikilla Android-laitteilla testiversio ei toimi. Sovelluksen lataaminen onnistuu Androidin selainta käyttämällä ja toistaiseksi tarjolla on vain APK-asennuspaketti, joten Android Marketista Fenneciä ei vielä löydy.
Palautetta selaimen toiminnasta voi jättää varta vasten perustettuun viestiketjuun.
Työpöytä- ja mobiiliselaimen synkronointiin käytettävä Weave Sync -lisukkeen viimeisin kehitysversio toimii kehittäjien mukaan Android-versiossa, joten ainakin kirjainmerkit ja sivuhistorian saa nopeasti ajan tasalle, vaikka itse selain ei aivan täydellisesti toimisikaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.