Microsoft ja HTC pääsivät patenttisopimukseen Androidista

Kaarlo Räihä
29. huhtikuuta, 2010 13:02

Matkapuhelinten patenttiasiat saivat tiistaina erikoisen käänteen, kun Microsoft ja HTC ilmoittivat päässeensä sopuun Android-puhelimiin liittyvistä patenteista.
Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Microsoft ei ole mukana Androidin kehityksessä, eikä yritys ole tiettävästi tuomassa markkinoille Android-puhelinta, mutta silti ohjelmistojätti on lisensoinut omia patenttejaan HTC:lle.
Microsoftin ja HTC:n välit ovat olleet aiemminkin erittäin sopuisat, ja tiedotteen mukaan patenttisopimus osoittaa, että alan isotkin toimijat voivat tehdä patenttisopimuksia keskenään. Odotetusti mitään tarkempia yksityiskohtia sopimuksesta ei ole julkaistu, mutta todennäköisesti sopimus auttaa HTC:tä tulevassa oikeudenkäynnissä, jossa Apple syyttää puhelinvalmistajaa patenttirikkomuksista.
Patenttisopimuksen myötä HTC maksaa Microsoftille rojalteja, joten jatkossa Microsoft tienaa rahaa jokaisesta HTC:n myymästä Android-puhelimesta.
Toistaiseksi muut Android-puhelimia valmistavat yritykset eivät ole tehneet vastaavia sopimuksia Microsoftin kanssa, mutta jos Androidin jotkin osat sisältävät Microsoftin patentoimaa tekniikkaa, nähdään vastaavia sopimuksia todennäköisesti useampi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.