Nokia vastasi kysymyksiin N8:sta

Matti Robinson
30. huhtikuuta, 2010 14:48

Nokia piti aiemmin tällä viikolla blogaajille Q&A-session, jossa vastattiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastajulkistetusta Nokia N8 -puhelimesta. Kysymyksiä kertyikin varsin mukava määrä, jotka The Nokia Blog ystävällisesti jakoi myös sivustollaan.
Keräsimme omasta mielestämme mielenkiintoisimmat kysymys-vastaus-parit tähän juttuun vapaasti suomennettuna. Kaikki loput kysymykset ja vastaukset löytyvät TNB:n sivustolta englanninkielisenä.
Q: Kertoisitteko N8:n suorittimesta.
A: Nokia N8 sisältää 680 megahertsin suorittimen sekä grafiikkakiihdyttimen. Tämä tarkoittaa noin 60 kehystä sekunnissa käyttöliittymässä, joka on erittäin kilpailukykyinen suorituskyky.
Q: Moni on kyseenalaistanut Applen ratkaisua tehdä sisäänrakennettu akku. Oliko N8:n ei-irrotettavalle akulle jokin syy?
A: Pääasiassa kyse oli muotoilusta. Halusimme rakentaa tukevan laitteen, joka tuntuu hyvältä kädessä.
Q: Tarkoittaako "USB on the go", että voin liittää N8:aan ulkoisen flash-levyn kaapelilla ja siirtää tietoja niiden välillä?
A: Adapterin avulla N8:aan voi liittää USB-tikkuja ja -levyjä. Luonnollisesti joitain rajoitteita on, tietyt levyt tarvitsevat erillisen virtalähteen. Voit helposti siirtää isoja tiedostoja ilman tietokonetta.
Q: Onko totta, että N8 tukee .mkv-videoita.
A: Kyllä, Nokia N8 tukee .mkv-videoita.
Q: Kuinka paljon tilaa vie minuutti HD-videota?
A: Minuutti HD-videota on noin 60 megatavua. Maksimi tiedostokoko on 4 gigatavua, johon FAT32-tiedostojärjestelmä rajoittaa.
Q: Tuleeko Nokia N8 Comes with Music -palvelulla?
A: Kyllä, osassa maista.
Q: Kuinka Facebook-integraatio toimii? Onko se integroitu kontakteihin, kalenteriin, jne?
A: Käyttäjä voi päivittää statustaan, lähettää kuvia, jakaa paikkansa ja katsoa live feediä kotinäkymästä. Sosiaalisista verkoista tapahtumien siirtäminen kalenteriin on helppoa ja Facebook-profiilit voi linkata kontakteihin.
Q: Onko nipistyszoomi N8:ssa sulava kuin iPhonessa? Videolla se näytti nykivän eikä animaatiota näkynyt.
A: Mielestäni erittäin sulava ja animoi zoomatessa, toimii selaimessa, maileissa ja kuvissa. Video on hieman vanhahko, joten toivon että yllätytte positiivisesti kun näette lopullisen laitteen.
Q: Voimmeko odottaa uudistuksia sähköpostisovellukseen?
A: Sähköpostisovellus on tehty täysin alusta uusiksi. Todella helppoa asettaa useita sähköpostilaatikkoja tietämättä palvelinasetuksia. Tukee Exchangea, HTML-maileja.
Q: Kuinka pitkä takuu on akulla?
A: Akkua koskee sama 12 kuukauden Nokia takuu.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia N8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.