Skyfire 2.0 beta -selain toistaa Flash-videot Android-laitteilla

Kaarlo Räihä
3. toukokuuta, 2010 12:33

Android-ohjelmistoalusta ei pidä tällä hetkellä sisällään Flash-tukea, jonka takia jotkin puhelinvalmistajat ovat sisällyttäneet tuotteisiinsa erillisten Flash-tuen. Tulevan Android 2.2:n myötä tilanne tulee kuitenkin muuttumaan, mutta tämä ei tuo apua vanhempia Android-versioita hyödyntäville laitteilla. Jonkinlaista hätäapua ongelmaan on kuitenkin kehittänyt Skyfire, jonka viime viikolla julkaisema Skyfire 2.0 beta -selain toistaa Flash-videoita suoraan selaimessa.
Skyfire ei ole toteuttanut selaimiinsa todellista Flash-tukea, vaan selain käyttää Operan tapaan välityspalvelinta joka muokkaa ladattua sisältöä paremmin mobiililaitteille sopivaksi. Skyfiren kohdalla Flash-videot muunnetaan yrityksen palvelimella H.264-yhteensopivaan muotoon, jota Android-laitteet voivat sitten toistaa. Selain ilmoittaa surffaajalle sivuston sisältämistä videoista selaimen alapalkissa, josta katselun voi aloittaa videota koskettamalla.
Muunnosoperaatio ei toimi Technologizer-sivuston tekemien kokeilujen perusteella aivan kaikkien videosivustojen kanssa, mutta esim. DailyMotion-, Metacafe-, Vimeo- ja ABC.com-sivustojen videotarjonta toimii oikein. Lisäksi videoiden kelaaminen ei näytä ainakaan vielä toimivan oikein, joten parantamisen varaa toteutuksessa riittää.
Skyfire 2.0 beta toimii Androidin 1.5-versiolla ja uudemmilla, joten se toimii useimpien Android-laitteiden kera. Ilmaisen ohjelman voi ladata Android Marketista, ja sen kehitystä rahoitetaan selaimessa näytettävillä mainoksilla.
Alla Engadget-sivuston tekemä esittelyvideo selaimesta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.