TomTom valmistelee omaa sovelluskauppaa

Matti Robinson
4. toukokuuta, 2010 15:33

TomTomin ja muiden GPS-laitteita valmistavien yritysten tulevaisuudennäkymät saivat jonkinasteisia kolauksia Googlen ja Nokian päätöksistä tarjota ilmaista navigointia GPS-puhelinten käyttäjille. TomTomin tilanne ei ole huonoin mahdollinen, sillä se omistaa maailman toiseksi suurimman karttayhtiön, Tele Atlaksen, mutta kiristynyt kilpailu vaatii reagointia. Nyt TomTom on ilmoittanut, että se aikoo tuoda GPS-laitteisiin oman sovelluskaupan, siirtyen matkapuhelinyritysten viitoittamalle tielle.
TomTom-pomo Harold Goodijn on kertonut, että firma tuo GPS-laitteilleen oman sovelluskaupan. Samalla laitteiden käyttöjärjestelmä kokee muutoksia, kertoo All About Symbian. Uusi alusta perustuu WebKit-moottoriin, jolla yritys pyrkii helpottamaan sovelluskehittäjien työtä sovellusten porttauksessa muilta alustoilta TomTomin laitteisiin.
TomTom ei antanut strategiamuutoksesta kunniaa Nokialle tai Googlelle, vaan pikemminkin Applelle. Goodjin kertoi vastaavista, markkinoiden kehityssuuntaa noudattavista suunnitelmista jo ennen Nokian tammikuun ilmoitusta.
Tietoja alustan tai sovelluskaupan yksityiskohdista ei vielä liiemmin jaeltu. TomTom kuitenkin odottaa niitä valmistuviksi vielä tämän vuoden aikana. TomTom kertoi noin kuukausi sitten Yhdysvalloissa lanseerattavasta Lifetime Map Updates -palvelusta, joka tuo ilmaiset karttapäivitykset osaan laitteista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.