Nokia oli vahva älypuhelimissa

Matti Robinson
10. toukokuuta, 2010 17:05

Nokia säilytti johtonsa älypuhelintoimituksissa myös tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo International Data Corporation (IDC) tutkimuksessaan. Maailman matkapuhelintoimitus kasvoivat viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen nähtynä 21,7 prosenttia ja älypuhelintoimitukset peräti 56,7 prosenttia.
Älypuhelintoimitusten kasvu oli kovinta Applella (131,6%), mutta kautta linjan oltiin plussalla. Nokian markkinaosuus pysyi 39.3 prosentissa, mutta lähin kilpakumppani RIM jäi 1,5 prosenttiyksikköä viime vuotta kauemmas vajaaseen 20 prosenttiin. Nokia toimitti ensimmäisellä vuosineljänneksellä 21,5 miljoonaa älypuhelinta, joka on 56,9 prosenttia edellisvuotta enemmän. Apple kasvatti markkinaosuutensa yli 16 prosenttiin ja on pian RIMin kannoilla.
HTC (4,8%) ja Motorola (4,2%) jäivät selvästi kolmikosta. Tilastot eivät kerro tarkkoja lukuja esimerkiksi Samsungin tai LG:n myynneistä. Muut valmistajat kategoria keräsi 16,3 prosentia markkinaosuudesta. Kaiken kaikkiaan älypuhelimia myytiin tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 54,7 miljoonaa kappaletta, joka on 18,8 prosenttia koko matkapuhelinmyynnistä.
TDC uskoo, että älypuhelinten kysyntä vain kasvaa tänä vuonna. Kuluttajien luottamus talouteen ja valmistajien päivittyvät mallistot ja erityisesti ohjelmistot ajavat älypuhelinmyynnin kasvua.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.