Nokian organisaatiorakenne yksinkertaistuu

Matti Robinson
11. toukokuuta, 2010 17:12

Nokia ilmoitti tänään organisaatiomuutoksista, jotka yksinkertaistavat yhtiön yksikkörakennetta. Sijoittajat -- ja yhtiön johto -- ovat olleet tyytymättömiä tuloksettomuuteen, joten oli odotettavissa, että muutoksia tehdään yrityksen sisällä. Erityisesti muutoksia kokevat high end -tuotekategoriat, kun MeeGo- ja Symbian-yksiköt sekä Ovi-palveluita kehittävä Services yhdistetään yhdeksi Mobile Solutions -yksiköksi.
Nokian mukaan organisaation yksikertaistamisen tavoitteena on "kilpailukyvyn kasvattaminen ja entistä vaikuttavamman käyttökokemuksen tuominen kuluttajille". Tulevaisuudessa Nokia jakautuu kolmeen yksikköön, joita ovat Mobile Phones, Markets, sekä uusi Mobile Solutions. Mobile Solutionsin johtoon asettuu Anssi Vanjoki, Mobile Phonesia johtaa puolestaan Mary McDowell ja Markets-yksikköä Niklas Savander.
"Aiomme kasvattaa johtoasemaamme matkapuhelimissa ja sen lisäksi tartumme nopeasti ja päättäväisesti älypuhelimien ja mobiilitietokoneiden tarjoamiin kasvumahdollisuuksiin", sanoo Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo. "Uusi organisaatiomme on suunniteltu nopeuttamaan toimeenpanoa ja vauhdittamaan innovaatioita sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä. Uskomme että tämä auttaa meitä kehittämään tehokkaampia mobiiliratkaisuja - eli laitevalikoiman ja niihin integroituja palveluita, jotka yhdistävät ihmisiä, mahdollistavat uusia viestintätapoja ja kokemuksien jakamisen sekä tukevat liikkuvaa elämäntapaa".
Uusi organisaatiorakenne astuu voimaan 1.7.2010, josta alkaen Nokian johtokuntaan kuuluvat Olli-Pekka Kallasvuo, Esko Aho, Timo Ihamuotila, Mary McDowell, Tero Ojanperä, Niklas Savander, Alberto Torres, Anssi Vanjoki, Juha Äkräs ja Kai Öistämö.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.