HTC haastoi Applen

Kaarlo Räihä
13. toukokuuta, 2010 12:00

HTC:n ja Applen välinen kiistely patenteista jatkui eilen, kun HTC jätti Applen tuotteista valituksen kansainvälisen kaupan komissiolle eli ITC:lle (International Trade Commission).
HTC:n mukaan Apple tuotteet rikkovat yrityksen patentteja, ja näiden patenttirikkomuksien takia iPhonejen, iPadien ja iPodjen maahantuonti ja myynti pitäisi kieltää Yhdysvalloissa. HTC:n jättämän dokumentaation mukaan Applen tuotteet rikkovat viittä HTC:n patenttia, jotka liittyvät mm. osoitekirjan käyttöön ja virranhallintaan.
HTC:n ja Applen osalta myrsky käynnistyi maaliskuussa, kun Apple valitti HTC:n toimista ITC:lle ja samalla se haastoi HTC:n oikeuteen Delawaressa. Applen mukaan HTC:n myymät tuotteet rikkovat 20 Applen hallussa olevaa patenttia. HTC:n lisäksi jutun käsittely vaikuttaa myös Googleen, sillä Apple yrittää estää HTC:n valmistamien Nexus One -puhelinten tuomisen Yhdysvaltoihin.
HTC vastasi Applen syytöksiin pari kuukautta sitten, ja tuolloin yrityksen johto lupasi taistella Applen syytöksiä vastaan. Koska HTC on perustettu vasta 1997, ei sen patenttisalkku ole yhtä lihava kuin esim. Applen tai Nokian vastaavat salkut. Tämän takia HTC on lisensoinut tekniikkaa mm. Microsoftilta.
Kuten muissakin vastaavissa patenttijutuissa, vie asian käsittely aikaa todennäköisesti ainakin pari vuotta, joten ratkaisua kiistoihin ei ole luvassa aivan lähiaikoina.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.