Google lopettaa Nexus Onen nettimyynnin

Kaarlo Räihä
14. toukokuuta, 2010 22:05

Google julkaisi tammikuussa Nexus One -matkapuhelimen, jonka myyntikanavaksi valittiin yllättäen Googlen oma nettisivusto. Googlen tekemää päätöstä kritisoitiin, sillä monet kuluttajat haluavat tutustua puhelimeensa lähemmin ennen ostopäätöksen tekemistä, ja nyt Google onkin myöntänyt tehneensä asian suhteen virheen, sillä nettimyynti ei ole vastannut sille asetettuja odotuksia.
Yrityksen blogitekstin perusteella Nexus One -puhelimia ei enää pian myydä lainkaan Googlen oman sivuston kautta, vaan myynti siirretään yhteistyökumppaneiden vastuulle. Euroopassa Googlen yksi yhteistyökumppani on Vodafone, joka myy puhelimia mm. Saksassa, Ranskassa ja Britanniassa.
Yhdysvalloissa Googlella ei ole vielä tällaista kumppanuutta, mutta sellainen on ilmeisesti luvassa vielä lähiaikoina. Samaa toimintatapaa tullaan hyödyntämään muillakin tulevilla markkina-alueilla, joten Nexus Onen saatavuus on pian kiinni paikallisten matkapuhelinoperaattoreiden päätöksistä.
Googlen phone-sivuston uusi kohtalo on toimia näyteikkunana Android-puhelimille. Kuluttajat voivat siis tulevaisuudessa tutustua markkinoilla oleviin Android-puhelimiin Googlen puhelinsivuston kautta, mutta näitä puhelimia sivuston kautta ei myydä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.