Testissä Android 2.1:llä varustettu Samsungin Galaxy Spica

Kaarlo Räihä
17. toukokuuta, 2010 14:50

Eteläkorealainen Samsung ei ole keskittynyt matkapuhelintuotannossaan yhteen ainoaan käyttöjärjestelmään, vaan yritys myy mm. S60-, Windows Mobile- ja Android-ohjelmistoalustalla varustettuja puhelimia. Android-puhelinten osalta Samsungin ensimmäinen laite oli Galaxy (i7500), jota seurasi hieman myöhemmin edullisempi Galaxy Spica (i5700).
Galaxy Spica on tällä hetkellä yksi edullisimmista Suomessa myytävistä Android-puhelimista, ja sen saa omakseen esim. Verkkokauppa.com:ista noin 300 eurolla. Kytkypaketteja kaipaavat kuluttajat voivat kääntyä puolestaan Saunalahden puoleen, jolloin puhelimen saa omaksi noin 235 euron hintaan.
Ominaisuuksien puolesta Galaxy Spica ei vastaa kalliimpia Android-puhelimia, joten puhelinta ei kannata verrata esim. Googlen Nexus Oneen tai HTC:n Desireen, vaan se kannattaa sijoittaa omissa vertailuissa edullisten Android-puhelimien kategoriaan.
Galaxy Spicasta löytyy mm. 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, 3,2 megapikselin kamera, 3G-yhteydet, HSDPA, WLAN, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka, 3,5mm kuulokeliitin ja mahdollisuus käyttää Android 2.1:ta, jonka kanssa laite testattiin.

Sisällysluettelo


Samsung Galaxy Spican vahvuudet ja heikkoudet lyhyesti


+Edullinen hinta
+Avoin alusta
+Android Market -ohjelmistokauppa
+Vakaus
-Kameran kuvanlaatu, ei etukameraa videopuheluille
-Lokalisoinnin ongelmat
-Ei monikosketustukea
-Näyttö auringonvalossa

Myyntipakkauksen sisältö



Muotoilu ja rakenne


Kokoa Galaxy Spicalla on 115 x 57 x 13,2 mm eli puhelin on hieman leveämpi ja korkeampi kuin esim. Puhelinvertailussa aiemmin testattu Nokia X6. Applen iPhone 3GS:n verrattuna Galaxy Spica on hieman kapeampi, mutta vastapainoksi paksuutta on noin millimetrin verran enemmän. Painoa Galaxy Spicalla on 124 grammaa, joten kokonsa puolesta puhelin kulkee helposti mukana esim. taskussa.
Galaxy Spica kuoret ovat hintaluokan odotusten mukaan muovia. Puhelimen etureunassa on käytetty lakkausta ja takakuori on puolestaan paremman pidon takia vähemmän liukkaaksi työstetty mattamusta osa. Irroitettava takakuori ei naksu tai natise, ja sen irrottaminen onnistuu helposti nostamalla sitä alhaalla olevasta kolosta esim. kolikon tai kynnen avulla.
Puhelimen muotoilu ei herätä allekirjoittaneessa tunteita suuntaan taikka toiseen, ja hieman yli kuukauden mittaisen testijakson aikana puhelimen muotoilu tai nappien sijoittelu ei aiheuttanut ongelmia puhelimen käytön kannalta. Puhelimen yläosa pitää sisällään muovikorkilla suojatun Micro-USB-liittimen (data ja akun lataaminen) ja 3,5mm kuulokeliittimen. SIM-kortin ja MicroSD-muistikortin asettaminen puhelimeen vaatii takakuoren irrottamisen, mutta akkua ei tarvitse tämän takia irrottaa.
Oikeasta reunasta löytyy ylimpänä virransäästö/näppäinlukitusnappi ja hieman alempana on kameraohjelmiston käynnistämiseen tarkoitettu nappi. Vasemmalla reunalla olevat napit ovat tarkoitettu äänenvoimakkuuden säätämiseen. Alaosasta löytyvät valikkonäppäin, hakunäppäin, paluunäppäin, kotinäppäin, soittonäppäin, virtanäppäin, nelisuuntainen navigointiohjain sekä vahvistusnäppäin ohjaimen keskeltä. Allekirjoittaneen käytössä koti- ja hakunäppäimet ovat jääneet lähes työttömiksi, mutta navigointiohjaimelle on tullut sitäkin enemmän käyttöä esim. peleissä ja pitkiä valikoita selatessa.
Sormenjälkiä puhelin kerää lähinnä kosketusnäyttöön, mutta allekirjoittaneen pakkomielteinen tapa pitää suojamuovit laitteissa on ainakin Galaxy Spican kohdalla toiminut hyvin, sillä näyttöä ei ole tarvinnut puhdistaa kertaakaan.
Alla kuvia puhelimesta ja muutama vertailukuva iPod touch -mediasoittimen kanssa


Kosketusnäyttö, käyttöliittymä ja käytettävyys


Galaxy Spica sisältää monien muiden Android-laitteiden tavoin kapasitiivisen kosketusnäytön. Näytöllä on kokoa 3,2 tuumaa ja se on toteutettu TFT-tekniikalla. Täten laitteen käyttäminen esim. kirkkaassa auringonvalossa on hankalaa, koska auringon valo peittää alleensa näytön kuvan. Näytön resoluutio on 320 x 480 pikseliä ja Samsungin oman tiedotteen mukaan näyttö voi toistaa 65 000 eri väriä.
Puhelimessa ei ole valoisuus- tai läheisyysanturia, mutta kiihtyvyysanturi siitä löytyy. Kiihtyvyysanturin myötä osa ohjelmista osaa muokata käyttöliittymäänsä sekä vaaka- että pystykäyttöä ajatellen, kun puhelimen orientaatiota vaihtaa.
Kosketusnäyttö reagoi kosketukseen hyvin ja allekirjoittaneen käytössä edes mukana tullut suojamuovi ei haitannut käyttöä. Tätä allekirjoittanut odottikin puhelimelta, sillä Applen iPod touch -soittimet ja iPhone-puhelimet ovat tarjonneet vastaavaa jo vuosien ajan.
Käyttöliittymän osalta tuplanäpäytyksiä ei käytetä valikoissa liikkumiseen tai ohjelmien käynnistämiseen, vaan yksi painallus riittää. Tuplanäpäytyksiä voi kuitenkin käyttää esim. Google Mapsissa ja selaimessa zoomaamiseen. Kohdetta pidempään koskettamalla pääsee yleensä käsiksi erilaisiin toimintoihin (kuten pikakuvakkeen lisääminen tai poistaminen kotinäytöltä). Monikosketusta laitteen näyttö ei tue. Kosketusnäytön lisäksi suuntaohjain ja vahvistusnäppäin toimivat lähes kaikkialla, joten kosketusnäyttöä ei ole pakko käyttää jatkuvasti.
Valikkonäppäin tuo monissa ohjelmissa esiin lisää toimintoja, joten sitä tarvitaan monissa sovelluksissa esim. asetusten muuttamiseen.
Kunnollista profiili-tukea Android ei tarjoa vakiona, vaan vaihtoehdot ovat normaali, äänetön ja lentokonetila. Työkäyttöä ajatellen esim. erillinen kokous-profiili voisi olla paikallaan.
Näppäinlukon saa pois päältä joko pitämällä näppäinlukitusnappia pari sekuntia pohjassa tai painamalla jotain nappia ja tekemällä avausliikkeen kosketusnäytön kautta.
Samsung on luonut Galaxy Spicaan oman Pantheon-kotinäytön (TouchWiz UI), jonka voi halutessaan korvata toisella. Allekirjoittaneelle Pantheon ei ole tuottanut ongelmia, mutta foorumikeskusteluiden perusteella nopeammin toimivia ja vähemmän muistia kuluttavia vaihtoehtoja on tarjolla.
Pantheon tarjoaa oletuksena kolme erillistä kotinäyttö, joiden välillä voi liikkua sivulle sormea liikuttamalla. Kotinäyttöjen pikakuvakkeita, taustakuvia ja Widget-ohjelmia voi muokata tarvittaessa, joten esim. Spotify-soittimen voi sijoittaa Widget-muodossa toiselle näytölle.
Alapalkista löytyvät valmiina Numero-valitsin soittamista varten, Viestit teksti- ja MMS-viestejä ajatellen, Yhteystiedot ja Selain. Valikkonuolta ylöspäin liikuttamalla tai kerran koskettamalla löytyvät kaikki puhelimeen asennetut ohjelmat ja asetusvalikot.
Saapuneet tekstiviestit, sähköpostit, puhelut, suoritetut lataukset jne. näkyvät erillisessä ilmoitusosiossa, jonne pääsee käsiksi vetämällä yläpalkkia alaspäin.
Samsungin jakelema Android 2.1 ei ole lokalisoinnin osalta aivan paras mahdollinen tuote, sillä kun käyttökieleksi valitsee suomen, on valikoissa sekaisin suomea ja englantia. Android Marketin ohjelmistotarjonta painottuu muutenkin pitkälti englanninkielisiin sovelluksiin, joten puhelimen kokonaisvaltainen hyödyntäminen vaatii englannin kohtalaista osaamista. Galaxy Spican Androidista uupuvat 2.1-version tuomat live-taustakuvat, jotka saa kuitenkin tarvittaessa käyttöönsä Launcher-, Launcher2- ja aHome-kotinäyttöjen kanssa (live-taustakuvat eivät kuitenkaan toimi yhtä sujuvasti kuin esim. Nexus Onessa).
Tekstiä voi syöttää laitteeseen virtuaalinäppäimistön avulla kosketusnäytöltä. Android Marketista puhelimeen kannattaa ladata erikseen Skandinaavinen näppäimistö ja siihen yhteensopiva suomenkielinen sanakirja, jos tekstiviestejä halutaan naputella hieman rivakammin. Perinteisen QWERTY-elämyksen lisäksi Android Marketista löytyy Swype-yhteensopiva virtuaalinäppäimistö.
Pystytasossa kosketusnäytön kautta tekstin syöttäminen voi olla hankalaa isompien sormien omistajille varsinkin Skandinaavisen näppäimistön kanssa, koska yksittäiselle näppäimelle jäävä näyttöpinta-ala on pieni, mutta vaakatasossa tekstin syöttäminen onnistuu isompienkin sormien kanssa.
Googleen voi lisäksi syöttää hakuja puhumalla, mutta valitettavasti suomen kieltä Googlen puheentunnistus ei osaa, joten esim. "pääministerin kesäasunto" tuottaa tulokseksi "Feministing 2000", mutta vastaavasti esim. "hot lesbian sex" toimii oikein huonommallakin kansakouluenglannilla.
Puhelimen kineettinen selaus toimii hyvin, ja virhetunnistuksia tapahtuu tältä osin onneksi harvoin. Tekstiä kirjoittaessa puhelin tarjoaa halutessa haptista palautetta, joten kosketusnäytön kautta kirjoittaessa tekstin syöttämisestä saa tuntopalautetta.









Prosessori, muisti, yhteydet ja muu tekniikka


Galaxy Spican prosessori on ARM 11, joka toimii 800 megahertsin kellotaajuudella. RAM-muistia on 128 megatavua ja sisäänrakennettua flash-muistia on vapaana Android 2.1:n asentamisen jälkeen hieman päälle 120 megatavua. MicroSD-muistikorttien osalta suurin tuettu kapasiteetti on 32 gigatavua.
Laite ei ainakaan allekirjoittaneen testauksissa jumittanut laskentatehon puutteen vuoksi peruskäytössä, joten suorittimessa on tarpeeksi potkua tavallista käyttöä ajatellen. Internet-surffailussa nykimistä esiintyy kuitenkin häiritsevästi esim. joitakin sisältörikkaita sivustoja zoomatessa, joten hieman enemmän potkua laitteesta voisi löytyä surffailua varten.
Android-alustan rajoitusten vuoksi sisäänrakennettua flash-muistia toivoisi olevan enemmän, sillä nykyisellään kaikki ohjelmat on asennettava ainakin binäärien osalta sinne, jolloin suuren ohjelmistokirjaston kokoaminen puhelimeen ei onnistu. Tämä rajoitus toivottavasti poistuu jatkossa tulevien Android-versioiden myötä.
Galaxy Spica on nelitaajuuspuhelin, joka tukee 850/900/1800/1900-taajuuksia 2G-verkossa sekä 900/2100-taajuuksia 3G-verkossa. 2G-verkkoja nopeuttava EDGE ja 3G-verkkoja nopeuttava HSDPA-tekniikka (3,6 Mbps ) ovat niin ikään tuettujen ominaisuuksien listoilla. Muiden älypuhelinten tapaan WLAN 802.11 b/g -tuki sekä Bluetooth 2.1 + EDR -profiili A2DP-tuella kuuluvat pakettiin. A-GPS-tuen myötä myös navigointi ja geotaggaus onnistuvat.

Kamera, galleria, videot ja musiikki


Galaxy Spican kamera on 3,2 megapikselin malli (suurin tuettu resoluutio still-kuville on 2048x1536). Kamera sisältää automaattitarkennuksen ja automaattisen valkotasapainon korjauksen. Salamaa ei ole, joten huonossa valossa kuvaaminen tuottaa runsaasti kohinaa ja sumeita kuvia.
Videokuvaus onnistuu vakio-ohjelmalla (320 x 240 @ 15 fps) ja samainen ohjelma tukee still-kuvissa eri ISO-arvoja ja digitaalista zoomauksen käyttöä. Still-kuvia ottaessa napin painaminen pohjaan käynnistää automaattitarkennuksen ja napin vapauttaminen ottaa kuvan.
Kuvien laatu still-kuvien osalta ei ole kovin hyvä, vaan värit ovat usein selvästi vääristyneitä ja moire-ilmiö vaivaa kuvia, joten pokkarin korvaajaksi Galaxy Spica ei kelpaa. Myös videoiden laatu on heikko, eikä puhelimella saa juuri kuvattua muuta kuin huonolaatuisia MMS-videoita.
Kuvia ja videoita voi katsella esim. laitteen mukana tulevalla Galleria-sovelluksella, joka toistaa JPEG-kuvien lisäksi mm. WMV-, DivX- ja H.264-videoita sekä MP3-, OGG- (Vorbis), AAC-, WMA- ja WMA-audiotiedostoja. Kelauksen lisäksi mitään erikoisempia ominaisuuksia Galleria ei tarjoa.
Android Marketista saatavat muut mediasoittimet laajentavat formaattitukea, ja esim. Meridian-soitin tarjoaa FLAC- ja APE-tuet sekä mahdollisuuden käyttää tekstityksiä videoiden kanssa.
Musiikin kuuntelemista varten on musiikkisoitin, joka osaa näyttää kappaleiden mahdollinen kansitaiteen. Lisäksi soitin tukee satunnaissoittoa ja jatkuvaa soittoa, ja myös alkeellinen taajuuskorjain on löytänyt tiensä sovellukseen.
Musiikin kuuntelu kannattaa suorittaa kuulokkeilla, sillä sisäänrakennetun kaiuttimen äänenlaatu ei ole kovin kaksinen. 3,5 mm kuulokkeiden ohella musiikin kuuntelu onnistuu mukavasti Stereo Bluetooth (A2DP) -kuulokkeiden avulla.





Kuvat ja videot


Alla löytyy muutama Galaxy Spicalla otettu kuva ja yksi video







Selain


Puhelimen Webkit-moottoriin perustuva selain on perusvarma tekele, joka ei tue kuitenkaan esim. Flash-sisältöä. YouTubessa surffailu onnistuu kuitenkin, sillä selaimella tarjotaan Flash-soittimen sijaan MP4-videoita, jotka toistuvat selaimessa (puhelimessa on myös erillinen YouTube-sovellus). Acid3-testissä selain saa 93 pistettä.
Sivujen zoomaus hoituu joko tuplanäpäytyksellä tai sivun päällä näytettävillä + ja - napeilla. Välilehtiin pääse käsiksi valikkonäppäimen kautta, ja samasta paikasta hoituvat kirjainmerkkien käsittelyt, tekstin etsiminen ja tekstin kopioiminen. Kosketusnäytön lisäksi sivujen osia voi valita suuntaohjaimen avulla, mutta paljon linkkejä ja sivuelementtejä sisältävillä sivuilla suuntaohjaimen kanssa navigointi on vaivalloista, koska valinta hyppää aina seuraavaan linkkiin tai elementtiin.
Sisältöä voi tallentaa suoraan puhelimen muistikortille, joten esim. haluamansa kuvat ja musiikkitiedostot saa halutessaan siirrettyä puhelimeen ilman tietokonetta ja datakaapelia.
Vaihtoehtoisia selaimia on tarjolla esim. Operan ja Skyfiren muodossa.







Kartat ja navigointi


Galaxy Spicasta löytyy GPS, joka tukee verkkoperustaisen paikannuksen avustusta eli A-GPS:ää. Vakiona paikannusohjelma on Google Maps, jonka käyttö vaatii kuitenkin datayhteyden, koska kartat ladataan Googlen palvelimilta.
Sisätiloissa paikannus toimii odotetun heikosti, eikä signaalia tunnu löytyvän kunnolla edes kerrostalon parvekkeelta. Avoimella paikalla oma sijainti löytyy noin minuutissa.
Kunnollisia ilmaisia navigointisovelluksia Android-alustalle ei tunnu olevan, ja koska Suomesta ei pääse käsiksi Android Marketin maksulliseen tarjontaan ilman vippaskonsteja, on kuluttajan hankala hankkia puhelimeensa parempia navigointisovelluksia, kuten CoPilot Liveä.

Muut sovellukset ja toiminnot


Puhelimen mukana tulee vakiona mm. Facebook-, Layar- ja MySpace-sovellukset, jotka olisi voinut kuitenkin jättää erikseen ladattaviksi, koska kaikilla ei ole niille käyttöä.
Perusohjelmat (laskin, kalenteri, kello jne.) eivät ole mitenkään erityisen innovatiivisia, mutta ne kelpaavat normaalikäyttöön mainiosti.
Kalenteri tukee GMail-synkronointia, joten tapahtumamerkinnät saa tarvittaessa synkronoitua helposti esim. tietokoneelle. Ajanottokelloa tai vastaava puhelimessa ei ole vakiona, mutta herätyksiä saa asetettua useampia kappaleita.
YouTube-sovellus tarjoaa tuttua kauraa haku- ja katseluominaisuuksien muodossa. Kuvanlaadultaan tarjottavat videot eivät ole parhaita mahdollisia, joten YouTube on optimoinut tarjonnan todennäköisesti hitaampia 3G-yhteyksiä silmälläpitäen.
Android Marketista puhelimeen saa runsaasti ilmaisia sovelluksia, kuten pelejä, erilaisia tiedonsiirtosovelluksia, selaimia, toimistosovelluksia jne. ja tarvittaessa lähes kaikki vakiosovellukset voi korvata toisilla (myös puhelu- ja tekstiviestisovellukset voi vaihtaa).
Android Marketin maksullisia sovelluksia ei voi ostaa Suomesta käsin ilman vippaskonsteja, joten koko ohjelmistotarjonta ei ole täällä kuluttajien ulottuvilla.
Android Market ei valitettavasti tarjoa vielä automaattista päivitystoimintoa, joten sovellusten päivitykset täytyy tarkistaa itse. Ennen sovelluksen asentamista Market näyttää varoituksen, jossa kerrotaan mitä puhelimen ominaisuuksia asennettava sovellus mahdollisesti käyttää. Install-napin painamisen jälkeen sovellus ladataan ja asennetaan automaattisesti. Marketin lisäksi puhelimeen voi asentaa .apk-tiedostoina jaettavia sovelluksia siirtämällä ne puhelimeen esim. tietokoneen tai puhelimen selaimen avulla.
Myös Java-sovellusten ajaminen puhelimessa onnistuu, mutta Android Marketin kattavan tarjonnan vuoksi Java-ohjelmien ajaminen jäänee lähinnä kuriositeetiksi.






Puhelut, osoitekirja ja viestit


Puheluiden tekeminen onnistuu helposti joko suoraan osoitekirjasta luuria painamalla tai vaihtoehtoisesti syöttämällä haluttu puhelinnumero kosketusnäytön avulla.
Osoitekirjaa voi koristaa tarvittaessa kuvilla ja yhteystietoihin saa syötettyä mm. fyysisiä ja virtuaalisia osoitteita sekä lempinimen. Nämä tiedot saa helposti synkronoitua GMailin kanssa, joten yhteystiedot saa pidettyä ajan tasalla, eikä niitä tarvitse tuoda erikseen esim. SIM-kortilta. Olemassa olevia yhteystietoja voi tuoda puhelimen muistiin SIM-kortilta ja SD-muistikortilta, mutta valitettavasti takaisin SIM-kortille tietoja ei saa siirrettyä.
Teksti- ja MMS-viestien osalta puhelimen oletussovellus on hyvin pelkistetty. Viestit kerätään jokaisen kontaktin osalta omaan listaansa, joista etusivu näyttää viimeisimmät merkinnät. Kirjoitettuihin viesteihin voi tarvittaessa lisätä videoita, kuvia, yhteystietoja jne., mutta viestiä kirjoittaessa ei näytetä esim. käytettyjen merkkien määrää.
Kirjoittaminen onnistuu kosketusnäytön avulla kohtalaisen vauhdikkaasti ja suomenkielisen sanakirjan myötä sanoja ei tarvitse kirjoittaa loppuun asti, kun automaattisen täydennyksen listoilta saa poimittua halutun sanan.
Sähköpostin osalta tarjolla on GMail-sovellus sekä erillinen POP3-, IMAP- ja Exchange-protokollia tukeva geneerinen sovellus. Molemmat toimivat erinomaisesti ja tuettuina ovat mm. HTML-muotoiset sähköpostit. Näytön pienehkön resoluution myötä pidempien viestien luominen on kuitenkin hankalaa, koska tekstiä ei mahdu kerralla kovin paljoa ruudulle.
Saapuneista sähköposteista puhelin ilmoittaa halutessaan äänimerkillä ja lisäksi yläpalkkiin tulevalla ilmoituksella.





Toiminta-ajat


Galaxy Spica 1500mAh akulle Samsung lupaa valmiusaikaa jopa 656 tuntia (GSM) / 362 tuntia (3G) ja puheaikaa 12,1 tuntia (GSM) / 5,5 tuntia (3G). Käytännössä akku kestää minimikäyttöä (alle 10 min puheluita per päivä + pari tekstiviestiä) noin kuusi päivää. Jos päivittäin tehdään rankempia surffailuhetkiä ja ohjelmien käyttöä, pitää akku ladata parin päivän välein. Akun lataaminen tyhjästä täyteen kestää noin kolme tuntia mukana tulleen laturin kanssa.
Android ei osaa valitettavasti ilmoittaa akun loppumisesta merkkiäänellä, jonka lisäksi akun varausta indikoiva ikoni on yltiöoptimistinen, joten illalla puolta akkua näyttänyt puhelin saattaa olla aamuun mennessä jo sammunut akun tyhjentymiseen, vaikka puhelimella ei tehtäisi yön aikana mitään.
WLAN- ja GPS-tuet kannattaa ottaa käyttöön vain silloin kuin niitä tarvitaan, koska molemmat ominaisuudet syövät akkua selvästi, vaikka sovellukset eivät näitä ominaisuuksia käyttäisikään. Bluetoothin voi puolestaan pitää jatkuvasti päällä ilman akunkeston merkittävää lyhentymistä.

Yhteenveto


Galaxy Spica on edullinen Android-puhelin, joka tarjoaa kattavasti perusominaisuuksia, mutta mitään erikoisempaa puhelimesta ei löydy.
Puhelimen suurimmat plussat ovat ehdottomasti sen avoimuus ja Android-ohjelmistokauppa, joiden myötä puhelimen toimintoja voi tarvittaessa muokata radikaalisti ja asentaa puhelimeen juuri haluamiaan sovelluksia. Laite on 2.1 Androidin kanssa myös erityisen vakaa matkapuhelin, sillä se ei ole kaatunut tai jumiutunut vielä kertaakaan.
Tavallista kuluttajaa Galaxy Spican tarjonta ei välttämättä houkuttele, mutta säätäjien ja konffaajien pyhälle koulukunnalle puhelin tarjoaa edullisen mahdollisuuden tutustua Androidin vahvuuksiin.
Jos puhelimesta pitäisi parantaa paria kohtaa, niin allekirjoittanut haluaisi puhelimeen AMOLED-näytön ja paremman kameran, joiden lisäämisen myötä kyseessä olisi erinomainen edullisen hintaluokan Android-puhelin.
Edullisista Android-puhelinta etsiville Galaxy Spica on hyvä vaihtoehto, mutta jos rahaa on käytettävissä enemmän, kannattaa aluksi tutustua esim. Nexus Oneen tai Desireen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.