Nokia N8 lähes kolme kertaa N97:ää nopeampi

Matti Robinson
24. toukokuuta, 2010 17:04

Nokian ensimmäinen Symbian^3-puhelin, Nokia N8, julkistettiin noin kuukausi sitten. Silloin puhelin sai kritiikkiä paitsi Mobilereview-sivuston päätoimittaja Eldar Murtazinilta niin myös Symbianin vanhahtavaan käyttöliittymään kyllästyneiltä lukijoilta. Samalla Nokiaa arvosteltiin N8:n suorittimen valinnasta, joka ei kykene kilpailijoiden gigahertsilukemiin.
Edistystä on kuitenkin tapahtunut sekä käyttöjärjestelmän että prosessorin saralla. Nokia N8 sisältää 680 megahertsin kellotaajuudella hyrräävän ARM 11 -suorittimen, joka on selvä edistysaskel edeltävään lippulaivamalliin verrattuna. Nokia N97 on näet varustettu ainoastaan 434 megahertsin ARM 11 -suorittimella. Tehon kasvu, käyttöjärjestelmän päivittyminen sekä tuki rautakiihdytykselle ovatkin nopeuttaneet laitetta merkittävästi, kertoo puhelimien nopeuksia mitannut FinestFones-sivusto.
Sivuston mukaan puhelimen nopeutta testaava Speedy Go! -sovellus antoi Nokia N8:lle 180 prosenttia suuremman (nopeamman) tuloksen kuin edeltävä lippulaivamalli N97. Nokia N900:n tavoin 600 megahertsin ARM Cortex A8 -suorittimella varustettu Samsung Omnia HD:kin jäi jälkeen. N8 oli 54 prosenttia Samsungia nopeampi. FinestFones mittasi myös laitteiden kyvykkyyttä 3D-sovelluksissa. FPC Bench 3D -ohjelma antoi kaikissa testeissä N8:lle tulokseksi täydet 60 kehystä sekunnissa. RAM-muistia Omnia HD:ssa ja N8:ssa on 256 megatavua ja N97:ssä 128 megatavua.
Valitettavasti tarjolla ei ole (vielä) videota, jolla näkyisi Nokia N8 ajamassa benchmark-sovelluksia. Tässä kuitenkin muutama kuvakaappaus FinestFonesin testeistä.

Lue myös nämä
Tägit
Symbian^3 Nokia N8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.