Nokian ja Yahoon yhteistyö koskee karttoja ja sähköpostia

Kaarlo Räihä
24. toukokuuta, 2010 22:40

Viime viikolla Yahoo kertoi järjestävänsä mediatapahtuman, jossa selviää yrityksen uusi yhteistyökumppani. Huhut enteilivät kumppaniksi Nokiaa, ja näin kävikin, sillä yritykset kertoivat tänään yhdistävänsä toimintojaan kartta- ja sähköpostipalveluiden osalta.
Yhteistyön myötä Nokian sähköposti ja chattipalvelut siirtyvät Yahoon pyöritettäviksi. Ovi Mail- ja Ovi Chat -palvelut nimetään uusiksi lisäämällä perään powered by Yahoo -merkintä. Vastaavasti Yahoon kartta- ja navigointipalveluista vastaa jatkossa Nokia, ja niihin lisätään powered by Ovi -merkintä.
Palveluiden sisäänkirjautumisia uudistetaan samalla, ja tarkoituksena on saada Yahoo-palveluiden käyttäjätunnukset toimimaan Nokian palveluissa ja päinvastoin.
Muutokset astuvat voimaan portaittain, ja ensimmäisenä niitä pääsevät kokeilemaan Yhdysvalloissa asuvat kuluttajat, joille osa palveluista avautuu tämän vuoden toisen puolikkaan aikana. Muualla maailmassa odotus kestää ensi vuoden puolelle saakka.
Yhteistyön yksi tarkoitus on molempien yritysten mukaan vahvistaa niiden markkina-asemia kehittyvillä markkina-alueilla, joissa matkapuhelin on monille kuluttajille ensimmäinen oman internet-yhteyden mahdollistava laite.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.