Ensimmäinen Symbian^3-puhelin ei tulekaan Nokialta

Matti Robinson
27. toukokuuta, 2010 13:57

Symbian Foundation -säätiön pomo Lee Williams on valottanut uuden sukupolven Symbian-puhelinten tulevaisuutta. Reutersille annetussa haastattelussa Williams kertoo, että vaikka Nokia N8 oli ensimmäinen Symbian^3-julkistus, niin markkinoiden ensimmäinen Symbian^3-puhelin ei tule Nokialta.
Williamsin mukaan markkinoiden ensimmäinen S^3-puhelin on Aasialaista syntyperää. Valitettavasti herra ei suostunut kertomaan mikä valmistaja on kyseessä. Aasialaisista matkapuhelinvalmistajista ensimmäisenä tulee mieleen Samsung, joka on ansioitunut Symbian-puhelinten saralla ennenkin ja on lisäksi Symbian Foundationin jäsen. Huhut aiemmin tosin kertoivat, että Samsung olisi luopunut tyystin Symbianista siirtyen Androidiin ja omaan Bada-käyttöjärjestelmään.
Aasiassa on muitakin Symbian Foundationin jäsenyrityksiä, mutta ne eivät kuulosta yhtä hohdokkailta. On kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi pääasiassa Aasiaan matkapuhelimia tehtailevat Huawei, Fujitsu ja Sharp ovat Symbian^3:n kelkassa. Myös säätiöön kuulumaton LG on ollut spekulointien kohteena.
Lee Williams kertoi haastattelussa, että Symbian^3 on nyt jo miltei valmis. Symbian^4-käyttöjärjestelmä valmistuu alkuvuodesta 2011. Williamsin mukaan S^4 on ensi vuoden ensimmäiseen neljännekseen mennessä yhtä valmis kuin Symbian^3 on nyt.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.