3G-tuella varustettu Skype tuli iPhonelle - 3G-puhelut muuttuvat maksullisiksi

Kaarlo Räihä
30. toukokuuta, 2010 20:43

VOIP-puhelut mahdollistavasta Skype-ohjelmasta julkaistiin viime vuonna ensimmäinen versio iPhonelle, mutta valitettavasti ohjelman kyseisessä versiossa puheluiden tekeminen ei onnistunut kuin WLAN-yhteyden avulla, joten 3G-verkkojen kautta tehtävät puhelut jäivät tuolloin haaveeksi. Skypestä julkaistiin tällä viikolla uusi 2.0-versio, jossa 3G-puhelut onnistuvat, mutta nähtävästi kyseisestä ominaisuudesta ei voi nauttia ilmaiseksi kovin kauaa, sillä siitä aletaan pian perimään rahaa.
3G-puheluiden ohella Skype 2.0 tukee uutta SILK-audiokoodekkia, jonka avulla iPhone 3GS:n ja toisen sukupolven iPod touchien omistajat saavat puheluihinsa käyttöön paremman äänenlaadun. Uuden version luvataan myös käynnistyvän hieman nopeammin kuin aiemmat versiot.
Ohjelman 3G-tuessa yllättävin muutos on kuitenkin kyseisen toiminnon muuttuminen maksulliseksi elokuun jälkeen. Skype ei ole kertonut mitään tarkempia perusteluita tälle päätökselle, ja 3G-puheluista jatkossa maksettavan kuukausimaksun suuruudesta ei ole toistaiseksi mitään tietoa, mutta julkaisutietojen perusteella kuukausimaksu jää pieneksi.
Skype ei ole myöskään kertonut, että aletaanko muidenkin Skypen matkapuhelinversioiden 3G-puheluista veloittamaan kuukausimaksuja vai koskeeko rahastus vain Applen tuotteiden omistajia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.