Uusi iPhone tarjoaa 960x640-resoluution näytön?

Kaarlo Räihä
30. toukokuuta, 2010 21:19

Kesäkuun 7. päivä mahdollisesti julkaistavasta uudesta iPhone-mallista on jälleen valunut internetiin lisää epävirallisia tietoja, kun superiphone.cz-sivuston pyörittäjät laittoivat puhelimen prototyypin mikroskoopin alle ja laskivat sitten laitteessa käytettävän kosketusnäytön resoluution.
Sivuston julkaisemien kuvien ja numeroiden perusteella uuden iPhone-mallin IPS-tekniikalla toteutettu näyttö tarjoaisi 960x640-pikselin resoluutiota, joka on neljä kertaa tarkempi kuin nykyisissä iPhoneissa (480x320). Jos tiedot pitävät paikkaansa, myy Apple pian kuluttajille markkinoiden suurimmalla resoluutiolla varustettua puhelinta.
960x640-pikselin resoluution myötä jokaista tuumaa kohden olisi noin 320 pikseliä, kun esim. Motorolan Droidin vastaava lukema on 265, Nexus Onen 252 ja iPhone 3GS:n 163.
Resoluution nelinkertaistaminen ei aiheuta nykyisille sovelluksille yhteensopivuusongelmia, koska puhelin voi näyttää näytöllä yhden pikselin sijaan neljä pikseliä. iPhone OS 4:n myötä ohjelmistokehittäjät voisivat kuitenkin hyödyntää halutessaan suurempaa resoluutiota, josta voisi olla hyötyä esim. kuvia ja videoita katseltaessa.
Aiemmin tulevan iPhonen 960x640-resoluutiosta on kertonut mm. John Gruber, jonka ennustukset tulevasta iPhonesta osunevat internetissä esiteltyjen prototyyppien perusteella hyvin kohdalleen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.