Sanoma myi Welhon - sai 21% DNA:sta

Petteri Pyyny
31. toukokuuta, 2010 10:02

Suomen suurin mediatalo, Sanoma, on myynyt omistamansa Welhon liiketoiminnot DNA:lle ja saanut vastaavasti itselleen 21% siivun DNA:sta. Kaupan arvo on noin 200 miljoonaa euroa DNA:n viime aikojen keskikurssilla pörssin ulkopuolisissa kauppapaikoissa.
Welho on pääkaupunkiseudulla toimiva kaapelitelevisiopalveluja ja nettiliittymiä tarjoava operaattori, joka teki viime vuonna 67 miljoonan euron liikevaihdon. Vastaavasti DNA on entisten paikallisten puhelinyhtiöiden liitosta syntynyt operaattori, joka toimii valtakunnallisesti niin kännykkäoperaattorina, kaapelitelevisiotarjoajana kuin nettiliittymäoperaattorinakin (unohtamatta tietystikään DNA:n varsin laajaa kiinteiden lankaliittymien omistusta).
Mielenkiintoinen yritysjärjestely Suomen teleoperaattorikentällä tuli ainakin uutisoinnin perustella hieman "puskista" ja vaikka uutisointi mediassa onkin keskittynyt Welhon myyntiin DNA:lle, on tosiasia se, että Sanoma halusi kaupalla napata itselleen ison siivun DNA:sta, eikä niinkään päästä eroon Welhosta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.