Samsungin superpuhelin julkaistaan 110 maassa yhtäaikaa?

Matti Robinson
2. kesäkuuta, 2010 11:52

Näemme mobiililaitteilta jatkuvasti operaattori-, maa- tai mannerkohtaisia julkaisuja, joilla pyritään sulavaan markkinoilleastumiseen. Kun rajoittavina tekijöinä ovat muun muassa komponenttivalmistajien tuotantolinjat, laitteiden kasaus, suuret panostukset mainontaan ja logistiset haasteet, on usein vaikea toimittaa koko matkapuhelimaailman kätösiin puhelimia yhtäaikaa. Sillon tällöin sitä tapahtuu. Korea Timesin mukaan Samsung on nyt pyrkimässä tähän Galaxy S -älypuhelimellaan.
Tällä kertaa kyseessä ei ole kuitenkaan muodollinen maailman laajuinen julkaisu, joka käsittää Euroopan (lue: muutama suuri maa Euroopassa) ja Yhdysvallat, vaan yli puolet maailman kaikista maista käsittävä megaluokan julkaisu. Mikäli korealaislehteen on uskominen, maailman vajaasta kahdestasadasta maasta 110 saa Galaxy S:n markkinoille samaan aikaan.
Lehden mukaan Samsung on tehnyt sopimuksia tärkeiden matkapuhelinoperaattoreiden kanssa. Sopimukset on tehty ainakin Orangen, singaporelaisen SingTel ja saksalaisen Deutsche Telecom kanssa. Nähtäväksi jää onnistuuko Samsung valloittamaan maailman Galaxy S:n avulla.
Samsung I9000 Galaxy S on Android Eclairilla (2.1) varustettu älypuhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluvat 800x480-resoluution Super AMOLED -kosketusnäyttö, gigahertsin ARM Cortex A8 -suoritin, 5 megapikselin kamera 720p-videokuvauksella, 8 tai 16 gigatavua sisäistä flash-muistia, 512 megatavua RAM-muistia sekä GPS, HSDPA/HSUPA, WLAN ja microSD-muistikorttipaikka. Puhelin on vain 9,9 millimetriä paksu ja painaa 118 grammaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.