Nokialta halpapuhelimia ja pyörälaturi

Matti Robinson
3. kesäkuuta, 2010 14:02

Nokia julkisti tänään Nairobissa, Keniassa uusia tuotteita, jotka suuntaavat pääasiassa kehittyville markkinoille. Uusista matkapuhelimista julki päästettiin kaksi C-sarjalaista, C1 ja C2. Molemmat ovat erittäin vaatimattomilla ominaisuuksilla varustettuja peruspuhelimia, joiden molempien hinta on alle 50 euroa.
C1:tä Nokia kutsuu mallipereeksi, sillä se tulee myyntiin kolmena eri varianttina, joissa on muutamia eroavaisuuksia muotoilussa ja ominaisuuksissa. Kaikista malleista löytyy muun muassa FM-radio, värinäyttö ja 3,5mm kuulokeliitin. C1-00 on joukon halvin (30e) puhelin, jonka tärkein ominaisuus on kaksois-SIM-tuki. C1-01 ja C1-02 eivät tue kaksois-SIMmiä, mutta tuovat pakettiin microSD-muistikorttipaikan, GPRS-datasiirron ja verkkoselaimen. C1-01 on lissäksi varustettu VGA-resoluution kameralla. Niiden hinnat ovat ennen veroja arviolta 39 ja 35 euroa.


Nokia C1-00, C1-01 ja C1-02
Nokia C2 on hieman C1:tä kalliimpi 45 euron verottomalla hinnallaan ja tukee C1-01:n tavoin kaksois-SIM-ratkaisua. Malli tukee Nokian kehittyville markkinoille suunniteltua Nokia Life Toolsia. C2:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa microSD-muistikorttipaikka, FM-radio, Ovi Mail ja Nokia Messaging -sähköpostit ja musiikkisoitin.

Nokia C2
Puhelimet saapuvat myyntiin kolmannen ja neljännen vuosineljänneksen aikana järjestyksessä C1-00, C1-01, C1-02 ja C2.
Nokia julkisti samalla mielenkiintoisen pyörälaturin, joka perustuu luonnollisesti renkaaseen sijoitettavaan dynamoon. Dynamon avulla pyöräilijä voi ladata standardilla 2 millimetrin laturiliitännällä varustettua puhelintaan matkaa tehdessä. Pyörälaturin mukana tulee lisäksi kiinnitysteline. Sports Tracker, anyone? Myyntiin vaihtoehtoinen laturi tulee vuoden loppuun mennessa, mutta hintaa ei vielä kerrottu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.