Nokialta tulossa Windows-laitteita?

Matti Robinson
4. kesäkuuta, 2010 14:56

Nokian ainoa Microsoftin kanssa yhteistyössä tehty laite on Nokia Booklet 3G, jossa käyttöjärjestelmänä toimii Windows 7. Yhteistyön on oletettu päättyvän lyhyeen, sillä mikäli Nokia tuo vielä tablet/miniläppäri-markkinoille laitteita, niihin odotetaan Intelin ja Nokian yhteistä MeeGoa. Matkapuhelinguru Eldar Murtazin on kuitenkin julkaissut mielenkiintoisen dian Nokian Jukka Kiiskisen esityksestä.
Diassa esiintyy odotetusti alustakohdassa S40, Symbian ja Maemo (nyk. MeeGo). Kolmikon perässä on syystä tai toisesta Windows. Murtazin on yleensä varsin hyvin perillä Nokian suunnitelmista ja alustaportfolion kehittymisestä, mutta tällä kertaa herralla ei ollut hajuakaan miksi Windows on mukana. Tarkoittaako tämä Booklet 3G:tä tai sen tapaisia laitteita vai onko kyseessä mahdollisesti Windows Phone 7 -matkapuhelinalusta?
Allekirjoittanut ei usko hetkeäkään jälkimmäiseen. Uskon ennemminkin, että kyseessä on pikaisesti hutaistu presenstaatio viime vuodelta, jossa MeeGoa kutsutaan vielä vanhalla nimellä ja Windows on mukana ainoastaan osoittamassa Booklet 3G:n tukea Ovi-palveluille Qt- ja WRT-sovelluksille. Eipä tosin olisi ensimmäinen kerta, kun olisin täysin väärässä, joten jäämme mielenkiinnolla odottelemaan loppuvuoden tuotekattausta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.