Nokian vuotanut talomalli paljastaa uusia huippupuhelimia?

Matti Robinson
10. kesäkuuta, 2010 13:05

Mobile-review-sivuston keskustelualueelle vuotanut ranskankielinen mallikaavio paljastaa Nokian uusia puhelinmalleja. Talon muotoon tehdystä kaaviosta löytyy jo julkistettuja puhelimia X-, C-, E-, ja N-sarjasta, joiden lisäksi mallistojen huiput olisi vuotaneen kuvan mukaan vielä julkistamatta. Kuvassa X-sarjan huippua edustaa X7, C-sarjaa C7 ja E-sarjaa E7. Katon huippuna on uusi lippulaiva N9 ja savupiippuna vielä julkistamaton S-sarja.
Seiskalla varustetut sarjojen huippumallit ovat suhteellisen yksiselitteisiä. X-, C- ja E-sarjan suurinumeroisimmat mallit ovat tuttuun tapaan sarjan kalliimpia ja ominaisuusrikkaimpia puhelimia. N-sarjan huippumalli N9 on puolestaan joko N900:n tai N8:n seuraaja. S-sarja on kuitenkin mielenkiintoisempi tapaus, sillä Nokia ei ole aiemmin kertonut siitä mitään. S-sarjaa kuvataan kaaviossa ryhmäksi, johon tulevat "laitteet, jotka eivät sovellu muiden sarjojen alle", joten kyseeseen voisi tulla esimerkiksi Intelin raudalla varustettu MeeGo-laite.
Engadget-sivuston käyttäjäkommenteissa nimimerkki brararsh lainaa sisäpiiritietoja, joiden mukaan Nokia olisi tuomassa kaksi MeeGo-laitetta, ensimmäisen vielä tämän vuoden puolella. Koodinimellä Dali kutsuttu puhelin on lähteen mukaan N900:aa puolesta sentistä senttiin ohuempi ja varustettu 12 megapikselin kameralla, neljän tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä ja 64 gigatavun Flash-muistilla. Toinen malli, jota lähde epäilee julkaistavaksi ensi vuoden puolen välin tienoilla, kantaa koodinimeä Lankku.
Edellä mainitut tiedot kannattaa luonnollisesti ottaa melko suurella varauksella. Alla kuva kaaviosta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.