Motorola lupaa kahden gigahertsin suorittimia puhelimiin vielä tänä vuonna

Kaarlo Räihä
13. kesäkuuta, 2010 23:17

Kalleimpien älypuhelinten suoritinkehitys on ollut viimeisten parin vuoden aikana todella vauhdikasta, ja lisää harppauksia on luvassa, sillä huhujen mukaan Motorolan toimitusjohtaja Sanjay Jha sanoi yrityksen julkaisevan tämän vuoden aikana 2 gigahertsin kellotaajuudella toimivaa suoritinta käyttävän älypuhelimen.
Samojen huhujen mukaan kyseinen malli ehtisi Yhdysvalloissa joulumarkkinoille ja se olisi Android-puhelin. Suorittimen korkean kellotaajuuden lisäksi laitteesta löytyy runsaasti graafista vääntöä, sillä se perustuu tiettävästi NVIDIA:n Tegra-alustan viimeisimpään versioon. Muita mainittuja ominaisuuksia ovat 720p-resoluution videoulostulo (HDMI?), suurella resoluutiolla varustettu näyttö ja ainakin viiden megapikselin kamera.
Nykyiset kalleimmat Android-älypuhelimet käyttävät gigahertsin kellotaajuudella toimivaa suoritinta, joten suorittimen kellotaajuuden nopea hyppäys kahteen gigahertsiin kuulostaa uskomattomalta. Qualcomm on luvannut jo aiemmin toimittaa puhelinvalmistajille 1,5 gigahertsin kellotaajuudella toimivia suorittimia, mutta niitä käyttäviä puhelimia ei välttämättä nähdä markkinoilla vielä tämän vuoden aikana, joten jos huhut pitävät paikkaansa, on NVIDIA onnistunut luomaan todellisen supertuotteen.
Jos NVIDIA tarjoaa puhelinvalmistajille tällaista pakettia, ovat todennäköisesti muutkin valmistajat tuomassa vastaavia laitteita markkinoille jossain vaiheessa.
Jhan mukaan puhelimien kehitys tulee myös jatkumaan yhtä vauhdikkaana, ja parin vuoden kuluttua yritys ei enää jaa työntekijöilleen kannettavia tietokoneita, vaan ne on tarkoitus korvata puhelimilla, joilla voi tuolloin tehdä töitä samalla tavoin kuin kannettavilla tietokoneilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.