Nokia X5-01 esiteltiin - X6-puhelimesta luvassa 8GB-malli

Kaarlo Räihä
14. kesäkuuta, 2010 14:31

Nokian matkapuhelinperhe on jälleen kasvanut yhdellä uudella tulokkaalla, kun yritys esitteli Singaporessa erikoisesti muotoiltua X5-01-puhelinta.
Nokian X3- ja X6-puhelinten välimaastoon sijoittuva X5-01 muistuttaa Nokian oman Conversations-blogin mukaan Minidisc-soitinta ja se pitää sisällään mm. esiin liukuvan QWERTY-näppäimistön, 5 megapikselin kameran (LED-salama) ja erilliset näppäimet mediasoittimen ohjaamiseen. Näytöllä on kokoa 2,36 tuumaa (resoluutio 320 x 240). Puhelimesta löytyvät 3G-tuen ohella WLAN- (b/g) ja Bluetooth 2.1 -yhteydet. Ohjelmistoalusta on S60 3rd Edition.
Puhelin on suunnattu musiikista ja sosiaalisesta verkostoitumisesta pitäville ihmisille. Sisäänrakennettua flash-muistia puhelimessa on 200 megatavua, joten suurempia musiikkikirjastoja varten puhelimeen kannattaa hommata suurella tallennuskapasiteetilla varustettu Micro-SD-muistikortti.
Musiikkia puhelimeen voi hankkia esim. Ovi Musicin kautta, ja joillain markkina-alueilla puhelimesta julkaistaan Comes with Music -versio.
X5-01:lle luvataan 16 päivän edestä valmiusaikaa ja musiikin kuuntelua akku kestää yhdellä latauksella 24 tunnin verran.
Indonesiassa puhelin tulee myyntiin tämän vuoden kolmannen neljänneksen aikana, mutta muiden maiden julkaisuaikatauluja ei ole vielä vahvistettu. X5-01:n suositushinta ennen veroja ja muita lisukkeita on 165 euroa.
Nokia julkaisi yhden X5-puhelimen jo huhtikuussa, mutta kyseinen Kiinan markkinoille suunnattu malli ei vastaa nyt julkaistua X5-01-puhelinta.
Samassa tilaisuudessa Nokia vahvisti, että X6-puhelimesta on tulossa myyntiin 8 gigatavun flash-muistilla varustettu malli, jonka suositushinta ennen veroja ja muita lisukkeita on 225 euroa.
Alla video ja kuvia X5-01:stä

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.