AfterDawn tuo Tom's Hardwaren Suomeen

Petteri Pyyny
16. kesäkuuta, 2010 11:56

AfterDawn Oy on solminut ranskalaisen Bestofmedia Groupin kanssa monivuotisen lisenssisopimuksen Tom's Hardware-teknologiajulkaisun tuomisesta Pohjoismaihin. Tom's Hardware on vuonna 1996 perustettu PC-tekniikkaan keskittyvä verkkojulkaisu, jota julkaistaan 11 eri kielellä ja joka tavoittaa yli 30 miljoonaa lukijaa joka kuukausi.
AfterDawn on uutisoinut kattavasti eri teknologian osa-alueista jo 11 vuoden ajan, mutta PC-tekniikkaan emme ole laajentaneet. Päätös on ollut tietoinen, koska ajatuksenamme on ollut, että jos jotain niinkin laajaa tekniikan osa-aluetta kuin PC-puolta halutaan käsitellä, pitäisi käytössä olla valtavat resurssit mm. tuotetestaukseen. Kun Bestofmedia otti yhteyttä meihin aiemmin tänä vuonna ja kyseli kiinnostustamme alkaa tuottamaan Tom's Hardwaren sisältöä Pohjoismaihin, olimme erittäin kiinnostuneita -- yhteistyön avulla saamme käyttöömme kenties yhden maailman laajimmista PC-teknologian testaus- ja artikkelisisällöstä. Bestofmedialla on käytössään kymmenien toimittajien ammattitaito ja useita laajoja testilaboratorioita ja pääsy tällaisiin resursseihin ei olisi ollut mitenkään mahdollista oman toimintamme piirissä.
Yhteistyön tulemme aloittamaan alkusyksystä 2010, jolloin avaamme suomenkielisen Tom's Hardware -sivuston osoitteessa hardware.fi. Loppuvuodesta 2010 tulemme laajentamaan tarjontaa myös muihin Pohjoismaihin; Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan.
Teknisesti tulemme käyttämään AfterDawnin omaa julkaisujärjestelmää ja keskustelualueita, joten kaikki AfterDawnin käyttäjät voivat osallistua keskusteluihin, uutiskommentoihin, jne omilla AfterDawn-tunnuksillaan myös Tom's Hardwaren Pohjoismaisilla sivuilla. Uutis- ja artikkelisisällön saamme Tom's Hardwaren "emoyhtiöltä", johon lisäämme luonnollisesti myös omaa uutistoimitustamme mukaan.
Vaikka verkkobrändien lisensointi onkin aika lailla uusi konsepti Suomessa (printtipuolellahan tämä on arkipäivää), uskomme että Tom's Hardware täydentää AfterDawnin tuottamaa teknologiatarjontaa erittäin hyvin -- tämän jälkeen katamme niin kotiteatterit, älypuhelimet, ohjelmalataukset kuin PC-tekniikankin.
Kommentit ja ajatukset ovat tervetulleita, kuten aina :-)
Virallinen lehdistötiedotteemme yhteystietoineen löytyy täältä:
https://dawn.fi/general/lehdisto/toms_hardware_aloittaa_suomessa_20100616.cfm
P.S. Tulemme kertomaan Tom's Hardwaren suomenkielisen version kehityksestä viikottain Tom's Hardwaren Facebook-sivuilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.