Boom! - iPhone 4:n ennakkotilauksia tuli päivässä yli 600 000

Kaarlo Räihä
16. kesäkuuta, 2010 22:04

Kerroimme eilen kuinka Applen sivustot jumiutuivat iPhone 4:n ennakkotilauksista ja tänään Apple pyysikin anteeksi kuluttajilta, koska kaikki halukkaat eivät saaneet eilen tehtyä omia tilauksiaan.
Ongelmista huolimatta Applella on kuitenkin syytä hymyyn, sillä iPhone 4 rikkoi kaikki Applen edelliset ennakkotilausennätykset, kun kuluttajat varasivat yhden päivän aikana yli 600 000 puhelinta. Suuri kysyntä yllätti myös Applen, joka ei ollut varautunut tällaiseen ostohysteriaan.
Tilausjärjestelmän jumiutumisen lisäksi Applelle on luvassa ongelmia laitteiden toimitusten kanssa, ja nyt tehdyn iPhone 4 -tilauksen saa itselleen Yhdysvalloissa aikaisintaan heinäkuun 14. päivä, kun vielä eilen tilanneille puhelin luvattiin toimittaa ensi viikon torstaina. Yhdysvalloissa matkapuhelinoperaattori AT&T ei ota tällä hetkellä edes vastaan ennakkotilauksia, vaan se aikoo jatkaa ennakkotilauksien vastaanottamista vasta myöhemmin, kunhan nykyiset ennakkotilaukset saadaan aluksi hoidettua pois alta.
Jos kysyntä jatkuu yhtä hyvänä myös jatkossa, voi Apple joutua viivästämään iPhone 4:n julkaisua tulevilla markkina-alueilla, jotta nykyiset tilaukset saadaan täytettyä. Sama kohtalo kävi aiemmin keväällä iPadin kanssa, jonka valtaisa suosio Yhdysvalloissa viivästytti laitteen julkaisua muissa maissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.