Osa HTC:n Android-puhelimista vakoilee surffailuhetkiä

Kaarlo Räihä
17. kesäkuuta, 2010 12:15

Keväällä Yhdysvalloissa myyntiin tullut Droid Incredible -älypuhelin on menestynyt useissa eri testeissä erinomaisesti, mutta nähtävästi puhelimen yksityisyysasetuksissa olisi vielä hiomista, sillä puhelin kerää tiettävästi kuvankaappauksia surffailuhetkistä, eikä puhelimen käyttäjälle mainita asiasta mitään.
Puhelimen oletusselain ottaa tietyin väliajoin kuvankaappauksia esillä olevista internet-sivuista, jotka tallennetaan sitten puhelimen omaan flash-muistiin tai muistikortin emmc-kansioon. Selaimessa ei ole tiettävästi mitään toimintoa kuvien ottamisen estämiseksi, eikä kuvien poistaminen onnistu selaimen kautta, vaan kuvien poistamiseksi puhelin on liitettävä tietokoneeseen tai käytettävä esim. Astro File Manager -sovellusta.
Boy Genius Report -sivuston kokeilun perusteella kuvankaappauksia oli kertynyt puhelimeen mm. Facebookista ja verkkopankista, joten kuvankaappaustoiminto ei sivuuta edes HTTPS-salausta käyttäviä sivustoja.
Droid Incrediblen ohella vastaavaa on havaittu HTC:n Desire- ja EVO 4G -puhelimien kanssa, mutta esim. Heron kohdalla kuvankaappauksia ei tallenneta.
Koska tehdasasetusten palauttaminen ei poista näitä kuvia, voi arkaluontoista tietoa päätyä toisaalle esim. puhelinta eteenpäin myytäessä. Lisäksi pahantahtoiset tahot voisivat kehittää haittaohjelmia kyseisiin puhelimiin, jotka lähettäisivät näitä kuvia vaikkapa internetin kuvasivustoille kaikkien ihailtaviksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.