MeeGon käyttöliittymädokumentit vuosivat nettiin

Matti Robinson
21. kesäkuuta, 2010 12:47

Vuoden viimeisellä neljänneksellä matkapuhelimille valmistuvaa MeeGo-alustaa on jo aiemmin esitelty Intelin toimesta esimerkiksi miniläppäreillä. Käyttöjärjestelmän voi periaatteessa jo nyt asentaa myös N900-puhelimelle, mutta graafista käyttöliittymää paketista ei löydy. Tarkkasilmäinen Maemo-foorumin käyttäjä löysi MeeGon virallisen sivuston syövereistä käyttöliittymää käsittelevän dokumentin ja kertoi siitä The Nokia Blogin porukalle.
Sittemmin sivustolta poistettu dokumentti on vieläkin kaikkien kiinnostuneiden nähtävissä, kiitos Google Cachen. Dokumentti kantaa nimeä MeeGo Handset Interaction Guidelines ja kertoo yksityiskohtaisesti kuinka tulevan MeeGon käyttäminen onnistuu. Valitettavasti mukana ei ole kuvia, mutta jonkinlaisen kuvan käyttöliittymästä voi muodostaa pelkästä tekstistäkin.
The Nokia Blog kävi ystävällisesti läpi dokumentin ja poimi mielenkiintoisimmat käyttöliittymän ominaisuuksia kuvaavat kohdat:
1) Sovellusvalikko koostuu 4x4 ruudukosta ja scrollaa oikealle
2) Moniajoikkuna muistuttaa WebOS:n korttinäkymää ja Symbian^3:n moniajoa, mutta nipistäessä muuttuu ruudukoksi
3) Alusta tukee sekä pysty- että vaakatason virtuaali- ja hardisnäppäimistöä
4) Sovelluskohtainen valikko ja kotinäkymänappi toimivat kuten Maemossa
5) Tilapalkki on Androidin tapaan ylhäältä liu'utettava ja tukee tapahtumailmoituksia ja muistutuksia
6) Käyttäjätilien hallinta on keskitetty yhteen paikkaan, josta hallitaan kaikkia eri sovelluksissa käytettäviä verkkotilejä
Google Cachen tallentama dokumentti löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.