N8 on viimeinen N-sarjan Symbian-puhelin?

Kaarlo Räihä
23. kesäkuuta, 2010 19:35

Nokian N-sarjan puhelimet saattavat kokea lähitulevaisuudessa suuren muutoksen, sillä CNET Australia -sivuston saamien tietojen mukaan syksymmällä julkaistava N8 olisi viimeinen N-sarjan Symbian-puhelin ja jatkossa kaikki N-sarjan puhelimet rakentuisivat MeeGon päälle.
Verkkojulkaisun toimittajat olivat kuulleet asian suoraan Nokian työntekijöiltä, joten huhujen lähde ei ole mikä tahansa mystinen juoruilija. Muutosten myötä Symbian^3- ja Symbian^4-ohjelmistoalustoja käytetään tulevaisuudessa vain X- ja E-sarjan laitteissa. C-sarjan laitteiden käyttöjärjestelmänä jatkaa Series 40.
Ensimmäinen N-sarjan MeeGo-puhelin on CNET Australian tietojen mukaan N9, jota Nokia ei ole kuitenkaan vielä esitellyt julkisesti, eikä sen julkaisuajankohdasta ole toistaiseksi kerrottu mitään tarkempia tietoja. CNET Australian arvioiden mukaan N9 tulee markkinoille aikaisintaan loppuvuodesta.
Kuluttajien ja ohjelmistokehittäjien keskuudessa MeeGo ja sitä edeltänyt Maemo ovat saaneet hyvän vastaanoton, joten tältä osin muutos ei olisi yllätys. Toisaalta Nokia on kuitenkin panostanut vuosien saatossa voimakkaasti Symbianiin, joten sen totaalinen hylkääminen kalliimmissa älypuhelimissa kuulostaa vähintäänkin erikoiselta.
Jos tiedot pitävät paikkaansa, kasvaa MeeGon markkinaosuus selvästi puhelinmarkkinoilla, kunhan uudet N-sarjan puhelimet saapuvat myyntiin. Samalla Symbianin kiinnostavuus erityisesti sovelluskehittäjien keskuudessa saattaa vähentyä, koska MeeGo-laitteiden tehokkaammat laitteistokomponentit mahdollistavat monipuolisempien sovellusten toteuttamisen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.