Android 2.2:n lähdekoodit julki

Kaarlo Räihä
24. kesäkuuta, 2010 14:38

Android 2.2 -päivitykset eri älypuhelimiin ovat jälleen askeleen lähempänä, sillä kyseisen Froyo-koodinimellä tunnettavan Android-version lähdekoodit laitettiin eilen julkiseen jakeluun.
Kuluttajille näkyvistä muutoksista Google kertoi viime kuussa järjestetyssä I/O-tapahtumassa. Parannuksia on tapahtunut mm. Dalvik-virtuaalikoneen nopeutumisen, Flash 10.1 -tuen, käyttöjärjestelmätasolla toteutetun tethering-tuen ja parempien ynkronointimahdollisuuksien osalta.
Kuluttajien lisäksi muutoksia on luvassa laitevalmistajille ja ohjelmistokehittäjille, joille molemmille Froyon luvataan tuovan helpotuksia. Ohjelmistokehittäjille tarjolla on mm. uusi OpenGL ES 2.0 -rajapinta 3D-grafiikan piirtoa varten, mahdollisuus toteuttaa omia puheentunnistusohjelmia, paremmat säätömahdollisuudet kameran kuvausasetuksille ja tuki monikosketusnäyttöjen avulla tehdyille sormieleille.
Vaikka Android 2.2 -päivityksiä ei julkaista virallisesti kaikille Android-puhelimille, julkaistaneen joillekin puhelinmalleille epävirallisia päivityksiä, joiden avulla Android 2.2:sta pääsevät nauttimaan esim. HTC:n Dream- ja Magic-puhelinten omistajat.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.