Uusi iPhone 4 on vain oikeakätisille?

Matti Robinson
24. kesäkuuta, 2010 16:11

Applen iPhone 4:n julkaisu ei ole käynnistynyt aivan toivotulla tavalla. Vaikka tilauksia ja jonoja riittää, on muutamia ongelmia ilmennyt toimituksissa ja jopa itse laitteessa. Puhelimen valkoisen mallin toimitukset viivästyvät aiemmin ilmoitetusta ajankohdasta. Valkoisia iPhone nelosia saa siis odottaa ainakin elokuuhun.
Huomattavammat ongelmat liittyvän kuitenkin puhelimen rautaan. Useat lähteet ovat kertoneet signaalivoimakkuuteen ja Retina-näyttöön liittyvistä ongelmista. Verkossa on muun muassa ihmetelty, onko iPhone vain oikeakätisille, sillä signaalivoimakkuus heikkenee pidettäessä puhelinta vasemmalla kädellä. Tämä johtuu todennäköisesti Applen "mullistavasta" teknologiasta, joka yhdistää antennin puhelinta ympäröivään metallikehykseen. Mikäli antennien yhtymäkohdan peittää kädellä, singaali hiljalleen laskee ja lopulta yhteydet katkeavat. Tapahtuma on videoitu muun muassa Engadgetin toimesta.

Maailman tarkimmassa matkapuhelinnäyttössäkin on ilmennyt ongelmansa. Puhelimen Retina-näyttöön ilmestyy ajoittain kellertäviä läiskiä tai viivoja. Unwiredview-verkkosivusto on kerännyt alla olevan kuvakollaasin käyttäjillä ilmentyneistä näyttövioista.

Yllämainitut ongelmat eivät luonnollisestikaan koske kaikkia iPhoneja, mutta jäämme mielenkiinnolla odottamaan Applen virallista sanaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.