Kolme päivää ja 1,7 miljoonaa iPhone 4:sta

Kaarlo Räihä
28. kesäkuuta, 2010 16:26

Applen myyntikirjaan merkittiin tänään jälleen uusi ennätys, kun yritys ilmoitti myyneensä uusia iPhone 4 -puhelimia 1,7 miljoonaa kappaletta kolmessa päivässä.
iPhone 4 tuli tietyissä maissa myyntiin viime viikon torstaina ja hyvien myyntilukujen myötä kyseessä on toimitusjohtaja Steve Jobsin mukaan yrityksen menestynein tuotejulkaisu. Valitettavasti julkaisu ei kuitenkaan sujunut täydellisesti, koska puhelimia ei riittänyt kaikille halukkaille, jonka lisäksi valkoisen mallin julkaisua jouduttiin viivästämään. Jobs olikin pahoillaan siitä, ettei puhelimia riittänyt kaikille halukkaille.
Puhelimensa saaneet asiakkaat ovat kuitenkin kohdanneet ongelmia, sillä julki tulleiden valitusten valossa puhelimen kärsii huonosta kuuluvuudesta, jos puhelinta pitää kädessään tietyllä tavalla. Lisäksi joissakin malleissa äänenvoimakkuuden säätämiseen tarkoitetut napit ovat väärillä paikoilla.
Suomeen iPhone 4 tulee myyntiin heinäkuun lopulla, jolloin puhelin julkaistaan samanaikaisesti myös 17 muussa maassa. Jos puhelinten kysyntä jatkuu kuitenkin yhtä hurjana, voi puhelimen myyntiintulo Suomessa viivästyä. Kuluttajien onneksi Britanniassa ja Ranskassa myydään jo SIM-lukitsemattomia iPhone 4 -puhelimia, joten odottelua vihaavat kuluttajat voivat hankkia puhelimensa ulkomailta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.