Onko näissä kuvissa QWERTYllinen Nokia N8?

Matti Robinson
28. kesäkuuta, 2010 16:42

Tuntemattomampi Negri Electronics -blogisivusto on julkaissut kuvia puhelimesta, jonka väitetään olevan tuleva Nokia N9 -lippulaivamalli. Kuvien ja/tai mallinimen aitoudesta on syytä olla hyvin skeptinen useasta syystä. Tärkein pointti mallin aitoutta vastaan on Nokian vastikään vahvistama huhu, jonka mukaan Nokia N8 olisi N-sarjan viimeinen Symbian-puhelin.
Kuvien nokialainen on varustettu QWERTY-näppäimistöllä ja kosketusnäytöllä, ja muistuttaa hieman jo julkistettua N8:aa. Todennäköisesti kyseessä ei ole kuitenkaan N9, sillä käyttöjärjestelmä ei ole MeeGo, kuten Nokia antoi ymmärtää. Eldar Murtazin on arvellut, että kyseessä voisi olla N8-01, eli aiemmin julkistetun 12 megapikselin kamerapuhelimen sisarmalli. Nokia on aiemmin julkistanut vastaavanlaisia sisarmalleja C-sarjassa (C1-00, C1-01 ja C1-02). Puhelimen kerrotaan tukevan rapakon takana käytettäviä 3G-taajuuksia (850 / 1900) ja sisältävän kaksois-LED-salamalla varustetun 8 megapikselin kameran.
Vaikka kuvissa puhelimen mallinumero on C0, niin se ei välttämättä viittaa C-sarjan puhelimeen. Nokia on käyttänyt aiemminkin sarjasta poikkeavia mallinumeroita prototyyppipuhelimissa. Lisäksi alla olevan kuvan inforuudussa puhelimen mallinumeroksi näytetään N00. Jäämme siis odottelemaan virallista julkistusta sekä Negri Electronicsin lupaamaa täydellisempää katsausta laitteeseen.



Lue myös nämä
Tägit
Nokia N8 QWERTY
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.