Videolla: N900 pyörittää Android Froyoa

Matti Robinson
28. kesäkuuta, 2010 15:48

Puhelinten hakkeroinnista ja säätämisestä kiinnostuneet ovat ottaneet Nokian ainokaisen Maemo-puhelimen vastaan innolla. N900:lle on saatu pyörimään mitä omituisimpia virityksiä peleistä ja peliohjaimista aina kellotuksiin ja uusiin käyttöjärjestelmiin. Jälkimmäiseen kategoriaan on liittynyt yksi uusi modaus, jossa Maemo-puhelin muuttuu Android Froyo (2.2) -laitteeksi.
Ensimmäiset Android-viritykset nähtiin Nokia N900:lla jo tammikuussa, jolloin innokkaat hakkerit värkkäsivät laitteeseen käyttöjärjestelmien kaksoiskäynnistyksen ja siten tuen sekä Maemolle että Androidille. Tällöin kyseessä oli tosin Androidin 1.6-versio, jonka toiminta N900:lla oli erittäin rajoittunutta.
Muutama päivä sitten YouTubeen lisätyllä videolla Android Froyo toimii jo huomattavasti paremmin. Käyttöliittymä tottelee kosketusnäyttökäyttöä sekä QWERTY-näppäimistöä ja tukee WLAN-yhteyksiä, mutta selvää hidastelua on vieläkin havaittavissa. Videon tekijät kertovat, että WLAN-yhteyden kautta Androidin selain avaa sivut erittäin nopeasti. Raskaammatkin sivut aukeavat keskimäärin noin kolmessa sekunnissa.
Aiheesta on keskustelua virallisella Maemo-foorumilla, josta löytyvät muun muassa ohjeet asennukseen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.