Videolla: MeeGo esittäytyy puhelimessa ensimmäistä kertaa

Matti Robinson
1. heinäkuuta, 2010 12:12

Nokian ja Intelin yhteistyönä kasattu MeeGo-käyttöjärjestelmä on päässyt ensimmäistä kertaa videolle matkapuhelimessa. Symbianin siirtyessä sivuun N-sarjan puhelimissa, MeeGolla on tärkeä rooli Nokian matkapuhelimissa seuraavien vuosien aikana. Day 1 -julkaisun myötä MeeGo astuu ensimmäistä kertaa graafisesti kännyköihin.
MeeGosta on ollut reilun kuukauden päivät kehitysversio, josta on puuttunut graafinen käyttöliittymä, mutta nyt saimme ensimmäiset maistiaiset siitä, millaiselta valmis MeeGo voi näyttää.
Julkaistu esiversio toimii ainakin Nokia N900:lla sekä Moorerstown-alustaisella Aava Mobilen puhelimella. Koska N900:lle ei ole vielä helpompaa asennusta edellyttävää kuvatiedostoa, asentaminen vaatii keskimääräistä enemmän tietämystä. Lisäksi kyseessä on erittäin riisuttu versio käyttöjärjestelmästä, joten suurta osaa toiminnallisuuksista ei ole toteutettu.
Videolla käydään yleisesti läpi käyttöliittymää, tekstiviestejä, osoitekirjaa, Firefox-selainta ja kuvagalleriaa. Kuten vuotaneista käyttöliittymädokumenteista arveltiin, on MeeGossa paljon yhteistä muun muassa Androidin ja WebOS:n kanssa.
Videon alta löydät kuvia käyttöliittymästä. Lisää kuvia ja tietoa Day 1 -julkaisusta löydät MeeGon virallisesta blogista.






Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.