Apple: iPhone 4:ssä ei ole antennivikaa, vaan kuuluvuuspalkkeja näytetään liikaa

Kaarlo Räihä
2. heinäkuuta, 2010 21:14

Applen uusi iPhone 4 -puhelin on osoittautunut todelliseksi myyntihitiksi, mutta puhelin on myös saanut osakseen runsaasti kritiikkiä antenniongelmista, joiden takia puhelimen antennin koskettaminen tietyllä tavalla näyttää heikentävän puhelimen kuuluvuutta ja haittaavan dataliikenteen kulkua.
Apple on ollut virallisesti asiasta vaitonainen tähän päivään saakka, mutta nyt yritys on julkaissut asian tiimoilta tiedotteen, jonka perusteella mitään fyysistä ongelmia ei ole, vaan iPhone-puhelimet näyttävät useimmissa tilanteissa vain liikaa kuuluvuuspalkkeja.
Tiedotteen mukaan iPhonet näyttävät useissa tilanteissa jopa kahta ylimääräistä kuuluvuuspalkkia, jonka takia monet kuluttajat ovat saaneet puhelimia käyttäessä virheellisen kuvan yhteyden laadusta. Apple korjaa tilanteen lähiaikoina ohjelmistopäivityksellä, jonka myötä yhteyden laatu ilmaistaan realistisemmin iPhone 4-, iPhone 3GS- ja iPhone 3G -puhelimissa. Samalla Apple suurentaa hieman pienempien palkkien kokoa käyttöliittymässä, jolloin kuuluvuuden hahmottaminen on helpompaa.
Applen mukaan puhelimen pitäminen tietyllä tavalla todellakin heikentää kuuluvuutta, mutta sama ongelma vaivaa käytännössä kaikkia muitakin puhelimia, kuten Nokian ja HTC:n laitteita. Monissa puhelimissa kuuluvuuspalkit eivät kuitenkaan heilahtele samalla tavoin, jonka takia iPhone 4:n on luultu olevan viallinen laite. Applen lisäksi asiaa on tutkinut AnandTech-sivusto, jonka tekemien testien perusteella esim. Nexus One käyttäytyy samalla tavoin. AnandTechin testien perusteella iPhone 4 toimii kuitenkin huonon kuuluvuuden alueella paremmin kuin esim. iPhone 3GS.
Apple muistuttaa tiedotteessaan, että kuluttajilla on 30 päivän palautusoikeus, jos he haluavat rahansa takaisin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.