AdMob: Motorolan Droid on suosituin Android-puhelin

Kaarlo Räihä
5. heinäkuuta, 2010 13:27

Koska monet puhelinvalmistajat eivät kerro laitteidensa tarkkoja myyntilukuja, on puhelinten suosiota vaikea arvioida suoraan. Onneksi mobiilimainosyritys AdMob kerää tietoja matkapuhelimille näytettävistä internet-mainoksista, joiden perusteella voidaan arvioida eri puhelinten myyntilukuja.
Toukokuun tilastojen perusteella suosituin Android-puhelin on Motorolan Droid (Milestone), jonka hallussa on noin 21 prosentin osuus Android-markkinoista.
Toiselta sijalta löytyy HTC:n Hero, jonka osuus on 16 prosentin luokkaa. Googlen Nexus One ei ole tilastojen valossa kovin suosittu laite, sillä se on vasta listan kymmenes parin prosentin osuudella. Vaikka HTC:n puhelin ei löydy kyseisen listan kärkipaikalta, ei yrityksellä ole syytä hätään, sillä se on Android-valmistajatilaston selvä ykkönen 53 prosentin osuudella. Täten tilastojen nojalla joka toinen kuluttajilta löytyvä Android-puhelin on HTC:n valmistama.
HTC:n jälkeen toisella sijalla on Motorola (30%) ja kolmantena Samsung (9%).
AdMobin toukokuussa keräämät tiedot käsittävät 12,7 miljoonaa Android-laitetta, joten luvut lienevät hyvin lähelle todellisia markkinaosuuksia. Eniten Android-puhelimia löytyy Pohjois-Amerikasta (67%) ja Aasiasta (18%), joiden perässä tulee Länsi-Eurooppa (12%).
Kesäkuun vastaavat luvut saattavat näyttää hieman erilaisilta, sillä EVO 4G:n hyvin käynnistyneet myynnit parantanevat HTC:n osuutta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.