Google: Nexus One ei saa seuraajaa

Kaarlo Räihä
5. heinäkuuta, 2010 23:17

Googlen omien matkapuhelinten tarina uhkaa jäädä lyhyeksi, sillä yrityksen toimitusjohtaja Eric Schmidt kertoi viime viikolla Telegraph-lehdelle, ettei Nexus Onelle tehdä seuraajaa.
Google ei ole kertonut Nexus Onen myyntilukuja julki, mutta arvioiden mukaan ne ovat jääneet pieneksi, joten tältä osin päätös ei yllätä. Schmidtin mukaan puhelimesta ei alun perinkään suunniteltu hittituotetta, vaan sen tarkoitus oli edistää Android-puhelinten myyntiä, jossa Schmidtin mielestä onnistuttiin erinomaisesti. Jos vastaanotto olisi ollut huonompi, olisi Google todennäköisesti julkaissut vielä toisenkin puhelimen. Nyt Nexus Onen seuraajaa ei tulla kuitenkaan kehittämään.
Schmidtin mukaan joustavuus on tärkeää Googlen kokoiselle yritykselle, ja koska puhelinmarkkinoille tarvittiin hetkellisesti uutta verta, tarttui yritys tilaisuuteen. Schmidt ei usko kuitenkaan saman tapahtuvan myöhemmin tänä vuonna, kun Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet tuodaan myyntiin, sillä Google uskoo nykyisten tietokonevalmistajien saavan sopivia tuotteita ulos nopeammalla aikataululla, jolloin Googlen apua ei tarvita samalla tavalla.
Vaikka Google ei aio enää tehdä puhelimia, ei Nexus Onen tukemista olla kuitenkaan lopettamassa aivan heti, joten puhelin saanee jatkossakin ohjelmistopäivityksiä ja muuta tukea.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.