Nokia myy modeemibisneksen

Matti Robinson
6. heinäkuuta, 2010 12:42

Nokia on myymässä langattomien modeemien toimintoja. Suomalaisjätti muodostaa niin kutsutun strategisen allianssin puolijohdevalmistaja Renesas Electronicsin kanssa. Tämä tarkoittaa, että muun muassa Suomessa, Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Intiassa toimiva, langattomia modeemeja kehittävä osasto siirtyy Renesasille.
Kaupan mukana Renesasille siirtyvät asiaan kuuluvat LTE-, HSPA- ja GSM-standardeihin perustuvat langattomien modeemien teknologiat sekä noin 1100 Nokialla työskennellyttä alan ammattilaista. 200 miljoonan dollarin kauppahintaan Renesas saa myös aimo läjän langattomiin modeemeihin liittyviä patentteja.

Langattomat modeemit ovat keskeinen osa siruteollisuuden kokonaisratkaisuja ja uskomme, että Renesas Electronicsilla on markkinoiden yhtenä keskeisenä sirutoimittajana erinomaiset valmiudet kehittää tätä tarjontaa. Nyt julkistetun yhteistyön avulla Nokia voi jatkossakin keskittyä ydinliiketoimintaansa, ihmisten yhdistämiseen tuotteidensa ja palveluidensa avulla.
johtaja Kai Öistämö, Nokia

Allianssin on tarkoitus vahvistaa yhteistyötä, jonka mukana on aloitetaan radioteknologioihin liittyvä tutkimusyhteistyö. Nokia ja Renesas ovat ennenkin tehneet yhteistyötä muun muassa HSPA+:n ja LTE-teknologian merkeissä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.