Nokia haluaa Eldar Murtazinin N8-puhelimen takaisin vaikka väkisin

Kaarlo Räihä
8. heinäkuuta, 2010 14:46

Mobile-Review-sivuston ja matkapuhelinjätti Nokian välit eivät näytä olevan parhaat mahdolliset, sillä Nokia on pyytänyt Venäjän viranomaisilta apua, jotta se saisi takaisin N8-puhelimen, joka on kuulemma luvatta sivustoa pyörittävän Eldar Murtazinin hallussa.
Murtazin kertoi eilen blogissaan, kuinka maan talousrikosyksikkö oli ottanut häneen yhteyttä N8-puhelimen tiimoilta. Murtazinille kerrottiin, että häntä epäillään liikesalaisuuksien varastamisesta, jotka liittyvät hänen julkaisemiinsa kuviin N8-puhelimesta. Murtazin julkaisi kuvat hieman ennen puhelimen virallista julkaisua, ja hänen antamansa arviot laitteesta eivät olleet olleet kovin positiivisia.
Nokia on omien sanojensa mukaan vaatinut Murtazinia palauttamaan kyseisen puhelimen, mutta mitään vastausta ei ole tullut. Murtazinin mukaan hän ei ole saanut asiasta mitään yhteydenottoa Nokian suunnalta, joten osapuolien kertomukset asian tiimoilta ovat hieman ristiriitaiset.
Nokian mukaan yritys pitää luottamuksellisten tietojen luvatonta levittämistä vakavana asiana, johon tullaan puuttumaan.
Nokian toimet ovat aiheuttaneet runsaasti ihmetystä, ja monien tahojen mielestä kyseessä on puhdas kosto, koska Murtazin ei ole kehunut N8-puhelinta. IntoMobile-sivuston mukaan esim. Boy Genius Report -sivusto julkaisi vastaavia tietoja Nokian E71-puhelimesta kuukausia ennen laitteen julkaisua, mutta Nokia ei puuttunut asiaan millään tavalla, koska ilmeisesti Boy Genius Report kehui puhelinta.
Nokian mukaan Murtazinia vastaan kohdistetut toimet eivät johdu hänen antamastaan kritiikistä, vaan tapaus liittyy liikesalaisuuksiin ja prototyyppeihin, joiden hallussapito saattaa vahingoittaa Nokian tulevaisuutta, koska Murtazin konsultoi muita suuria matkapuhelinvalmistajia, joille hän voisi täten kertoa arkaluonteisia tietoja.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia N8 Eldar Murtaz
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.