Videolla: 1,5 gigahertsin MeeGo-protopuhelin esittelyssä

Matti Robinson
10. heinäkuuta, 2010 17:36

Oululaisen Aava Mobilen prototyyppipuhelinta on esitelty aiemmin Android-käyttöjärjestelmän kaverina. Nyt Intelin Moorestown-alustalle rakennettuun luuriin on istutettu kovasti kehityksen alla oleva MeeGo. Carrypad on saanut laitteen käsiinsä ja lupausten mukaan esittelee sitä nyt myös videolla.
Intelin 1,5 gigahertsin Atom-prosessorin voimin pyörivää protolaitetta käytdää läpi sekä laitteiston että asennetun käyttöjärjestelmän osalta. Puhelimen hardikseen ei liiemmin kannata keskittyä, sillä sellaisenaan puhelinta ei tule kuluttajien keskuuteen tupsahtamaan, mutta MeeGon käyttöliittymästä on kiva nähdä elävää kuvaa. MeeGo toimii vielä varsin vajaavaisesti. Sovelluksista vain muutamat toimivat oikein ja bugejakin löytyy tukuittain.
Mielenkiintoisin ominaisuus on hieman Palmin WebOS-käyttöliittymän korttinäkymää muistuttava moniajonäkymä. Firefox Mobile -selaimella pöyritettävä Sunspider-testi puolestaan kertoo, että Javascript-suoritukset ajetaan puolentoista gigahertsin suorittimen ansiosta todella nopeasti jättäen jälkeen sekä iPhone 4:n ja uuden Android Froyon selaimet. Nyt itse videoon.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.