NTP haastoi kuusi nimekästä firmaa oikeuteen patenttien takia

Kaarlo Räihä
11. heinäkuuta, 2010 23:02

Suuret oikeustaistelut matkapuhelimiin liittyvien patenttien osalta ovat saaneet tällä viikolla yhden merkittävän lisän, kun patenteillaan röyhkeästi rahastava NTP kertoi perjantaina haastaneensa Yhdysvalloissa oikeuteen Applen, Googlen, HTC:n, LG:n, Microsoftin ja Motorolan. NTP:n mukaan kyseiset yritykset hyödyntävät luvatta kahdeksaa sen patenttia, jotka liittyvät sähköpostin langattomaan välittämiseen.
NTP on taistellut asian tiimoilta oikeudessa aiemminkin, ja se sai ajettua vuonna 2006 Research In Motionin (RIM) sopuun, jonka myötä RIM pulitti NTP:lle korvauksia 612 miljoonan dollarin edestä. NTP:tä johtava Don Stout kertoi lehdistölle, että yritys on nytkin valmis sopimaan jutut oikeuden ulkopuolella, mutta jos vaadittavat korvaukset ovat RIM:in ennakkotapauksen luokkaa, voi asian vääntäminen jatkua oikeudessa vielä pitkään.
NTP ei itse valmista mitään patenttejaan hyödyntäviä tuotteita, vaan yritys rahastaa muita yrityksiä patenttiensa avulla. Tähän mennessä NTP on saanut sopimukset aikaiseksi mm. Viston, Nokian ja Good Technologyn kanssa.
Haastettujen firmojen edustajat eivät kommentoineet tilannetta vielä perjantaina.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.