App Inventorin avulla kuka tahansa voi tehdä Android-sovelluksia

Kaarlo Räihä
12. heinäkuuta, 2010 12:22

Sovelluskehitys on monien ihmisten mielestä mystistä salatiedettä, jonka seurauksena tavalliset kuluttajat eivät juuri jaksa kehittää itse tarvitsemiaan sovelluksia. Google on korjaamassa tätä ongelmaa Androidin osalta App Inventor -ohjelman avulla, joka mahdollistaa omien Android-sovellusten luomisen yksinkertaisen graafisen käyttöliittymän avulla.
Kuluttajien ei siis tarvitse tuntea ohjelmointikieliä tai ohjelmistotieteen menetelmiä, vaan he voivat yksinkertaisesti raahata sopivat palikat paikoilleen, ja App Inventor loihtii sitten sovelluksen kuluttajalle. App Inventor osaa luonnollisesti siirtää sovelluksen suoraan Android-puhelimeen, joten sovelluskehityksen aloitus ei vaadi mitään erikoislaitteita.
App Inventorin avulla luotuihin sovelluksiin voi sisällyttää mm. kuvia, tekstiä, ääntä, animaatioita, hyödyntää GPS-tietoja sekä hakea esim. Twitter-viestejä internet-yhteyden avulla. Myös puhelimen tekstiviestiominaisuuksien käyttö onnistuu App Inventorin avulla luoduissa sovelluksissa.
App Inventor toimii Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmillä. Itse sovellus on toteutettu Javan avulla ja sitä ajetaan suoraan internet-selaimessa, joten sen käyttäminen vaatii uudehkon internet-selaimen ja Javan ajoympäristön löytymistä koneelta.
Alla lyhyt kissasovelluksen tekoa esittelevä video

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.